22.2 C
Timișoara
joi 13 iunie 2024

FOTO | Păpuși animate gigantice, venite tocmai din Catalonia, spre bucuria copiilor din Timișoara

Copiii s-au distrat pe cinste astăzi în Timișoara. Cei mici au fost în centrul atenției în cadrul numeroaselor evenimente planificate special pentru ei, de ziua copilului. Sute de părinți s-au plimbat astăzi alături de copiii lor și au participat la evenimentele desfășurate la Muzeul Satului Bănățean, în Parcul Copiilor sau în apropierea Politehnicii. Evenimente au fost chiar și în Piața Victoriei.

Timișorenii care au ieșit sâmbătă dupamiază la o înghețată au putut să vadă… marionete gigant. Elefantul HATI, balena KUJIRA și vulturul KONDOR au poposit la Timișoara și au venit tocmai din Catalonia. „Este o paradă a unor animale realizate din materiale ecologice. Un elefant, o balenă și un vultur. Trupa este din Spania, iar în colaborare cu Teatrul Merlin, vrem să le oferim copiilor o experiență vizuală interesantă, credem noi”, spune Octavia Petrișor, actriță la Teatrul Merlin.

Trupa de artiști a venit din Spania, de la Centre de Titelles de Lleida. Au adus cu ei costume, tobe și păpuși animate, din trei culturi diferite. Cele trei păpuși gigant au prins viață mânuite de artiștii catalani, sub privirile curioșilor, într-o atmosferă misterioasă de tobe.

 

Procesiunea păpușilor a fost aproape ritualică. Curioșii mici și mari admirau cu nesaț formele gigantice din lemn, care se mișcau molcom, cu mecanisme tare ciudate. Păpușile au părăsit, la un moment dat piața, însoțite chiar de alaiul de copiii curioși.

Atât cei mici cât și părinții lor au fost tare încântați de reprezentanție. Unii nu știau despre spectacol. Au venit cu copii la înghețată și au fost chiar plăcut surprinși de reprezentația cu păpuși.

Spectacolul este parte a festivalului „Viva la Strada”, desfășurat în 1-2 iunie. Evenimentul este organizat de Teatrul Merlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :