22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

FOTO – VIDEO | Dominic Fritz a votat în Iosefin și a împărțit cafele și mâncare reprezentanților de partid de la secția de vot

În jurul orei 12:00, Dominic Fritz a votat în Iosefin în secția de vot amenajată la Colegiul Tehnologic de Vest (Liceul de Construcțiii). Acesta a venit însoțit de colegii de alianță, dar și de Viceprimarul Ruben Lațcău, dar și Alin Nica.

După ce a depus buletinele în fiecare urnă, reprezentantul USR a ieșit din secția de votare pentru declarații. Legat de motivul pentru care a votat, el spune: „Am votat în această zi importantă pentru continuarea srumului european al Timișoarei. Un drum al corectitudinii, al respectului, care pune accent pe viitorul nostru, pe educație, dar și pe sănătate. (…)

Acesta crede în dorința cetățenilor de a păstra viu spiritul timișorean, dar și de a menține democrația cât mai vie. „Votul de astăzi în Timișloara și în toată țara, este poate cel mai important vot de la Revoluție încoace”, a declarat Dominic Fritz.

Acesta crede că cetățenii timișoarei, participând la vot, își exprimă sprijinul pentru democrația în sine și pentru drumul european al țării.

Acesta a ținut să le mulțumescă, de asemenea, atât celor care au participat la vot, cât și reprezentanților partidelor politice, dar și funcționarilor care se asigură buna desfășurare a alegerilor.

Acesta a împărțit mâncare și cafea reprezentanților de partid din cadrul secției de votare: „ Noi avem un obicei la USR (…), o să aduc mâncare și cafea pentru reprezentanții noștri din secții. Pentru că nu sunt bou am oferit cafea nu doar reprezentantului USR, ci și celorlalți reprezentanți. Nu am oferit la votanți, așa cum unii ar vrea să se creadă. Cred că sunt niște valori de bază ale civilizației și toți acești reprezentanți au votat deja și presupun că pentru o cafeluță nimeni nu a căutat buletinul din urmă ca să-și schimbe votul”, este de părere Dominic Fritz.

Conform legii 286/2009, privind Infracțiunile Electorale, Articolul 386, alin. 1, „Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, se arată pe site-ul Lege5.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :