18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

FOTO – VIDEO | Australianul Jordan Rakei a împărțit în două publicul de la JAZZx

Ultima seară de JAZZx a fost cu siguranță fenomenală. Deși în public au participat mai mai puțini oameni decât vineri, cu siguranță seara a fost una interesantă.

Jordan Rakei este un artist de origini neozeelandeze și australiene în vârstă de 31 de ani. De aproape 11 ani el cântă și susține concerte pe scenele din întreaga lume. Ca muzică,  ceea ce cântă Jordan Rakei se învârte în jurul genurilor soul, R&B alternative, trip hop, dar și jazz.

Deși „gurile rele” din public spun că nu le-a plăcut muzica lui fiindcă îl condiseră un artist comercial, am întâlnit și fani ai australianului care au venit tocmai de la București să-l vadă în concert.

Jordan a cântat melodii de dragoste, muzică veselă deosebit de ritmată care, deși nu seamănă cu jazz-ul, a fost genul pe care publicul a dat din cap, din coate, din șolduri sau a pocnit din degete, sau a bătut din palme pentru a menține ritmul. Artistul a cântat acompaniat de clape, pian, chiatară, chitară bas și tobe iar publicul s-a ridicat în picioare și l-a aplaudat pe tânărul artist australian.

Acesta i-a dedicat chiar și un cântec fiicei lui de doi anișori, melodie pe care povstește că a compus-o cât timp o ținea în brațe. Ce-i drept, muzicianul australian a știut să facă atmosferă, a spus anecdote și a glumit cu publicul timișorean, mărturisind că a lăsat Australia și din cauza caniculei.

Ba mai mult, la finalul concertului Jordan a cerut aplauze pentru instumentiști, videografi și inginerii de sunet implicați în festival. Acesta a mărturisit că este pentru prima dată când se află în România și a spus că i s-a părut grozav să vină să cânte în țara noastră.

În public am întâlnit și fani ai lui Jordan care au venit de la București ca să-l vadă în concert, am întâlnit și străini care au venit tocmai din Austria pentru JAZZx. Lor le-a plăcut reprezentația. La festival au venit și persoane din Budapesta special pentru a asista la festival.

Printre acestea se află și un compozitor muzical de origine maghiară care a venit la festival alături de sora sa. El a apreciat muzica de la JAZZx, artiștii, însă a mărturisit că, în prima seară, sunetul de la instrumente se auzea mult prea tare, iar alternanța sunetelor părea obositoare. Însă acesta a clarificat că în celelalte două zile nu a mai întâmpinat această problemă. Legat de concert în sine, el spune că i-a plăcut, dar a mărturisit că au fost unii artiști care nu au făcut atmosferă. Dar, în ceea ce privește muzica, spune că i-a plăcut și că este greu să găsești muzică cu suflet.

Au fost și câteva persoane care s-au bucurat de concertele artiștilor, dansând pe muzica acestora ca la un festival. Cei din urmă par să se fi distrat cel mai mult.

Foto credits: JAZZx (Seba Tătaru, Mihai Toth), Redacția

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Întreruperea furnizării de apă caldă

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a Municipiului Timișoara, suntem nevoiți...

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital

Un șofer de 66 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Albina și Moșnița Nouă.  Bărbatul s-a izbit...

Citește și :