18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

FOTO | Festivalul Inimilor, un eveniment pentru iubitorii de folclor, dar și gurmanzii de toate vârstele

Vineri, sâmbătă și duminică, publicul timișoarean a fost împărțit în două de cele două festivaluri, alfate în părți opuse ale orașului. Cei care s-au dus în Parcul Rozelor au avut parte de mici, bere, muzică și dansuri populare, gogoșele, Kürtőskalács ori vată pe băț.

Parcul, care până mai ieri zăcea în înturneric, a fost frumos îmbrăcat în luminițe, cu prilejul Festivalului Inimilor, evenimentul dedicat folclorului atât din țară, cât și de peste hotare. Pe scena din Rozelor au poposit trupe de dans din Serbia, Panama, Brazilia, Grecia, Georgia, sau China.

Locurile au fost pline, cu câteva excepții. Foarte mulți dintre timișoreni au fost să se bucure de spectacol, alături de bunici, copii ori persoana iubită. În mulțime n-aveai loc să arunci un ac.

În Parcul Rozelor au fost și cetățeni mai puțin interesați de folclorul internațional. Aceștia își făceau poze la instalațiile din parc alături de  opii lor sau se opreau la standurile cu obiecte handmade să admire și, de ce nu, să și cumpere.

Pe de parte cea mai interesantă a fost o comerciantă din Sălaj, alături de soțul ei, special ca să-și vândă produsele la Festivalul Inimilor. Femeia, deosebit de gătită, produce artizanal ornamente în formă de zâne, ardei iuți, plante și flori, toate sunt din lut pictat, ars de două ori. Cel puțin ardeii iuți arată  așa de bine că-ți vine să-i mănânci. Mânați de curiozitate am vrut ce putem face cu ele. Aparent, sunt ornamente pe care le pui în ghiveci, alături de flori, agățându-le de o sârmă înfiptă în pământ. Florea Iacob ește un meșter olar foarte talentat, deși face ornamente de numai un an și jumătate.

Cei mai pofticioși și-au potolit foamea mânând mici, cârnăciori sau grătare la terasele improvizate pe aleea de lângă Rozelor. Aceștia și-au petrecut serile de weekend bând bere alături de prietenii lor.

Copiiau mâncat vată pe băț sau au băut suc colorat cu gheață. Chiar și cei mai pofticioși dintre adulți și-au cumpărat gogoșelele deja celebre, clătitele gigant, langoși, dar și alte bucate care ar da gata orice pofticios.

Per total a fost o atmosferă plăcută, cu iz de folclor. Festivalul Inimilor a fost mai degrabă unul pentru toate vârstele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :