Fotbalul timișorean are trecut și viitor. Nu însă și prezent

296

Derby-ul timișorean de sâmbătă, din Liga a III-a, Ripensia – ACS Poli II, a oferit un spectacol agreabil, pe o vreme de primăvară dinaintea iernii, și în fața unor spectatori cu greutate, precum Emeric Dembroschi, Iosif Rotariu, Aurel Șunda și Viorel Boiț. Toți sunt implicați la clubul de primă ligă. Nu cu putere de decizie, desigur, că doar noi, în Timișoara, nu mai avem oameni de fotbal. Trebuie să vină alții, de prin alte părți, să ne conducă spre noi și noi retrogradări.

Lăsând asta la o parte, la echipa secundă a alb-violeților am remarcat mulţi tineri talentați, destui dintre ei fiind componenți ai naționalelor de juniori. Unii au 17 ani, unii 18, unii 19.

Înscrisă în vară în D3, pe locurile oferite de FRF echipelor secunde ale cluburilor din elită, ACS Poli II venea după ce, în sezonul trecut, ocupase doar locul 8 în D4, într-un campionat câștigat de Ripensia. Dar a avut un tur – ce se va încheia la sfârșitul acestei săptămâni – peste așteptări, semne bune pentru viitorul fotbalului timișorean.

La 1-0 pentru gazdele Arenei Ciarda Roșie, tinerii lui Adi Stoicov au pus chiar probleme serioase. S-a terminat 2-0, ”Ripi” câștigând grație valorii și experienței superioare.

Însă acești copii crescuți sub coordonarea lui Relu Șunda au viitor. Din fericire, după jalnicul sezon trecut, când ACS Poli a căzut rulând mulțime de străini de doi bani, acum Ionuț Popa introduce în jocurile Ligii I și produsele propriei pepiniere.

Chiar vineri, cu o zi înaintea partidei la care ne-am referit, Mailat intrase pe finalul meciului cu Pandurii, de la Severin. A doua zi a fost titular cu Ripensia.

Trecut și viitor avem. Cu prezentul stăm prost.

LĂSAȚI UN MESAJ