Fotbalist celebru, obligat să plătească o sumă uriașă Bisericii!

164

În Germania, una dintre taxele obişnuite plătite de către cetăţeni este taxa pentru biserică. Luca Toni, un fotbalist italian care a jucat pentru Bayern Munchen între 2007 şi 2009 este cel mai bun exemplu că aceasta nu poate fi evitată de către cei care doresc să exercite religia catolică.

Când a venit în Germania din Italia, fotbalistului nu îi trecea prin cap preţul pe care va ajunge să-l plătească acesteia.

Lui Toni se pare că nu i-a fost comunicat faptul că în Bavaria există o taxă de 8% ce trebuie plătită – potrivit declaraţiilor sale din presa internaţională.

El a fost înregistrat în scopul platei acestei taxe către Biserica Catolică în 2008, de către al doilea său consilier fisal. El a declarat că ar renunţa imediat la biserică dacă va trebui să plătească taxe. Ca urmare a revoltei sale – în martie 2015 – a fost amendat de autorităţile germane cu 1,7 milioane de euro pentru faptul că nu a plătit taxele; ulterior, el l-a dat în judecată pe primul său consilier fiscal, pe motivul că nu a fost informat în legătură cu această taxă, potrivit Deutsche Welle. Ulterior, curtea a decis în favoarea sa – şi i-a fost scăzută din amendă suma de 1,25 milioane de euro.

„Nu ştiam că trebuie să plăteşti atât de mulţi bani ca să fii catolic aici. Pentru mine, în 2007, totul era nou când am venit din Florenţa”, a declarat el unei publicaţii locale.

„Cred că dacă cineva crede în Dumnezeu, nu ar trebui să plătească bisericii”, a declarat Toni, adăugând: „Aş fi preferat să donez banii unui orfelinat”.

sursa: businessmagazin

LĂSAȚI UN MESAJ