14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Fostul șef al unei importante instituții a statului român, condamnat la 8 ani de pușcărie cu executare

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat că este nevinovat, după ce a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de corupţie. Sentinţa este definitivă. De asemenea, Zlotea spune că este plecat din România şi a cerut azil politic în altă ţară.

„Sunt nevinovat iar aceasta este o sentinţă nedreaptă dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunţuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpaţi arestaţi care, ulterior denunţurilor, au fost eliberaţi. Toată povestea s-a creionat în jurul acţiunilor sociale organizate pe lângă biserici în campania electoral din 2009.” a scris Marian Zlotea pe pagina sa de Facebook.

El mai spune de altfel că nu ar fi existat probe pentru acuzaţiile care i-au fost aduse de DNA, iar sentinţa este nedreaptă susţinând că este o „plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL”.

„Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de corupţie şi trafic de influenţă fără nicio probă în acest sens. Instanta de fond a Tribunalului Bucuresti a dispus în ceea ce mă priveşte o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineînţeles că am considerat-o nedreaptă şi am atacat-o. Instanţa de apel nu a respectat nici un drept la apărare pe tot parcursul procesului schimbând în penultimul termen al pronunţării încadrarea în trafic de influenţă fără ca acest lucru să se fi solicitat de vreuna dintre părţile implicate. Consider că această sentinţă este nedreaptă şi este o plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL. În acest moment, noul PNL format în urma fuziunii cu PDL nu face altceva decât să arunce peste bord toţi liderii vechiului PDL care s-au trezit, în urma acestei fuziuni, cu tot felul de probleme penale. La fel au procedat şi cei dinainte, cei de care am încercat să protejez partidul, care au condus ţara cu ajutorul instituţiilor de forţă care acum s-au pus în slujba noii puteri”, a adăugat Zlotea.
Marian Zlotea: Am cerut statut de refugiat politic în altă ţară
Fostul europarlamentar mai spune că a plecat din ţară şi nu a asistat la monitorizarea electorală pe care o desfăşura in calitate de preşedinte al ATRNU şi „ştiind de această înscenare de sentinţă”, a părăsit România, şi a cerut azil politic în alt stat.
De asemenea, el declară că va ataca această decizie atât la ÎCCJ, în instanţele europene cât şi la CEDO şi îşi va căuta dreptatea cu probele şi dovezile pe care le are, inclusiv „înregistrările din dosar” care, spune el, îi „dovedesc nevinovăţia”.
„Voi ataca acestă decizie la ÎCCJ, la CEDO, la toate instituţiile europene abilitate care mă pot ajuta să-mi dovedesc nevinovăţia. Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea că nu există nicio probă care să mă incrimineze. Platesc acum exclusiv pentru simplul fapt că nu am plecat capul în faţa deţinătorilor puterii absolute. Ultimele alegeri parlamentare şi tot ce s-a întâmplat cu acestea sunt dovada clară că democraţia a fost confiscată în această ţară. În 4 decembrie 2020 am fost ameninţat că dacă nu voi renunţa la monitorizarea procesului electoral din 6 decembrie voi primi o condamnare cu executare în acest dosar. Motiv pentru care nu am mai participat şi am plecat din ţara şi nu am asistat la monitorizarea electorală  pe care o desfăşuram in calitate de preşedinte al ATRNU! În acest moment, ştiind de această înscenare de sentinţă care urma să mi se pregatească am părăsit Romania şi, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles  Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă ţară. Cu probele şi dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăţia, îmi voi căuta dreptatea la CEDO” a spus Marian Zlotea.
Marian Zlotea a fost condamnat la 8 ani şi jumătate de închisoare 
Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de corupţie. Sentinţa este definitivă.
Marian Zlotea a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă, luare de mită, constituire de grup infracţional organizat şi instigarea la luare de mită. Zoltea a fost acuzat de procurori că îi obliga pe salariaţii ANSVSA să cotizeze lunar la PDL.
Zlotea fusese condamnat în primă instanţa de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuantă pe vremea când era preşedinte al ANSVSA.
Sursa: m.adevarul.ro

Alte subiecte :

Citește și :