11.4 C
Timișoara
joi 29 februarie 2024

Fostul șef al Direcției Generale Anticorupție Timiș a intrat în AUR! Cornel Iureș va fi purtătorul de cuvânt al filialei timișene a partidului condus de Simion

Recent pensionat, Cornel Iureș, fostul șef al Poliției de Frontieră Timiș și al Direcției Generale Anticorupție Timiș, a aderat la AUR, acceptând rolul de purtător de cuvânt al organizației din Timiș.

Explicând alegerea sa de a se alătura AUR, Cornel Iureș a spus că motivul intrării sale în acest partid se datorează identificării cu ideile promovate de organizație. În acest sens, a evidențiat cele patru principii fundamentale: libertate, credință, familie și națiune.

„În calitatea mea de tânăr student în Academia de Poliție am jurat, printre altele, să îmi apăr țara cu prețul vieții. Mi-am slujit țara așa cum am știut și cum am putut, fără cei patru ani de Academie, vreo 26 de ani și un pic. Oamenii ăștia, actualii mei colegi, au un program pe care îl urmează, un slogan în care eu mă regăsesc. Dau exemplu cele patru substantive: libertate, credință, familie, națiune. În toate aceste elemente eu mă regăsesc”,
a afirmat fostul șef al DGA Timiș.

Când a fost întrebat dacă numele său va fi pe vreo listă a partidului AUR în viitoarele alegeri și care funcție își propune să ocupe, Cornel Iureș a afirmat că nu este momentul oportun pentru a aborda acest subiect.

A explicat că a intrat în partid doar de câteva zile și de aceea nu e în regulă să vorbească despre ce își dorește.
„Nu este momentul potrivit ca eu, care am câteva zile de când sunt membru, doar m-am lansat la apă, să ofer un răspuns despre unde m-aș vedea. Este firesc să existe niște pași. Eu poate mă văd șeful NASA sau președinte intergalactic. De aceea, nu am un răspuns”, a spus Cornel Iureș.
Întrebat despre garanțiile pe care le poate oferi în privința faptului că nu a desfășurat activități politice în timpul exercitării funcției de ofițer DGA, poziție pe care a deținut-o până recent, Cornel Iureș a dat următorul răspuns:
„Știu foarte bine ce a făcut ultima subunitate din care am făcut parte. Unele dintre activitățile noastre au devenit publice. Nu cred că ați văzut ca subunitatea din care am făcut eu parte să fie setată în direcția unei culori politice, împotriva cuiva, făcând favoruri altcuiva. Avem ROGVAIV (n.r. toate culorile curcubeului) vizavi de țintele pe care le-am avut”.
De asemenea, el a spus că pensia sa este una de serviciu, nu una specială, drept pentru care, potrivit legii, poate cumula pensie cu salariul.

Aderarea fostul șef DGA Timiș survine după ce recent s-a cerut emiterea unui ordin de protecție pe numele său, ca rezultat al unor incidente de agresiune îndreptate împotriva soției sale ucrainene.
Cu privire la acest aspect, Cornel Iureș afirmă că dosarul a fost închis odată ce soția sa și-a retras plângerea. El și-a exprimat convingerea că acest incident nu va avea impact asupra traiectoriei sale în cariera politică.
„Acel ordin de protecție s-a încheiat în urma deciziei judecătorului, în urma faptului că soția mea a cerut să se înceteze orice restricție față de mine pentru a se întoarce și a trăi alături de soțul ei legitim, noi fiind împreună și în momentul de față.
Ce a fost sau ce nu a fost e o chestiune pe care o știu doar eu. Nu cred că prin această secvență din trecutul meu aș putea aduce un minus-valoare partidului al cărui membru am devenit”,
a mai precizat Iureș.

Sursa: https://evz.ro

Alte subiecte :

Cum arată calendarul complet al alegerilor din acest an

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seara, la România TV, calendarul stabilit în coaliție pentru toate alegerile din acest an: 9 iunie – alegeri locale...

Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB

Companiile economice din România au beneficiat de ajutoare de stat plătite în cursul anului 2023 în valoare totală de circa 29,5...

Citește și :