Fostul primar de la Teremia Mare, bănuit de delapidare în formă continuată

1166

Poliţiştii timişeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, au efectuat 6 percheziţii pe raza judeţului Timiş, într-un dosar în care reprezentantul legal al unei instituţii publice este bănuit de delapidare în formă continuată.

La data de 15 iunie a.c., în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Sânnicolau Mare, poliţiştii timişeni, sub coordonarea procurorilor, au efectuat 6 percheziţii pe raza judeţului Timiş, în vederea documentării şi probării activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de delapidare şi complicitate la delapidare.

Este vorba de Primăria din Teremia Mare, spun surse care doresc să rămână anonime, iar bărbatul este fost primar al comunei.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2014 – septembrie 2015, un bărbat de 42 de ani, în calitate de reprezentant legal al unei instituţii publice, ar fi încheiat un contract cu o societate de distribuţie carburanţi, care i-ar fi pus la dispoziţie 3 carduri pentru alimentarea cu combustibil a autovehiculelor instituţiei.
Ulterior, acesta, cu sprijinul a doi angajaţii ai staţiei de alimentare, ar fi folosit cardurile pentru alimentarea altor autovehicule, sumele de bani obţinute fiind folosite în interes personal.
Totodată, beneficiind de sprijinul unor angajaţi ai instituţiei pe care o conducea, ar fi întocmit în fals documente justificative pentru cantitatea de combustibil traficată, aproape 20.000 de litri.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la 115.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri (foi de parcurs, fişe de activitate zilnică, bonuri de consum) şi carduri de alimentare în vederea probării activităţii infracţionale.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, urmând a fi dispuse măsurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ