Fostul premier Victor Ponta nu doreşte „să vorbind” despre „greaua moștenire”

65

Victor Ponta îşi apără deciziile luate odinioară, ca premier, şi efectele acestora. Nu, nu ca altădată, pe micul ecran, la ore de maximă audienţă, căci nu mai este în luminile rampei, ci pe Facebook! Sâmbătă, agenția de rating Fitch îi dă prilejul de o nouă postare pe reţeaua de socializare: nu doreşte „să nu ne mai manipuleze vreun „insolvent” din presă” despre – să-l cităm întocmai – „să vorbind despre greaua moștenire”.

Ponta postare„Cred că după atâtea confirmări venite atât de la mediul de afaceri intern, cât și de la instituții și experți internaționali este clar pentru toată lumea că direcția economică din perioada 2012-2015 este corectă și eficientă. Ea trebuie doar păstrată și continuată cu înțelepciune și profesionalism!”, consideră Victor Ponta, după ce agenția de rating Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung, în valută și în monedă locală, la BBB-/BBB, cu perspectivă stabilă – reconfirmarea ratingului și a perspectivei stabile a României e susținută de perspectiva îmbunătățită a creșterii economice.

Fostul premier Victor Ponta îşi doreşte foarte tare ca anul electoral 2016 să strice această direcție şi pomeneşte de „populismele cu care în 2015 PNL spera să ajungă la guvernare pe furiș dând găuri în buget”, de „accese de austeritate băsistă” sau de „crize ideologice rigide și inutile”, care s-au manifestat cu ocazia dezbaterilor despre salariul minim.

Astfel, consideră fostul şef al Guvernului, relaxarea fiscală, lipsa inflației, mărirea exporturilor, dar și a investițiilor străine directe și, mai ales, creșterea veniturilor cetățenilor români din ultimii ani, se poate păstra!

Citeşte şi materialul: Fitch a reconfirmat ratingul României. Agenția estimează o creștere economică de 4% în 2016

Foto: https://www.facebook.com/victor.ponta

LĂSAȚI UN MESAJ