Fost senator arădean, condamnat la închisoare cu executare pentru că a luat mită

229

Fost senator, în perioada 2008- 2012, arădeanul Ovidiu Marian, contracandidatul USL impotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost încarcerat vineri după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul făcut de acesta în dosarul în care era cercetat penal pentru trafic de Influenţă.

De frica faptului că ar putea rămâne fără un loc eligibil, fostul senator PDL în perioada 2009-2012 a fugit la USL de unde a candidat împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu însă a pierdut cursa electorală. Totuşi, ca premiu de consolare, Guvernul USL l-a răsplătit pe Ovidiu Marian cu o funcţie de conducere în cadrul Guvernului, tocmai la butoanele comisiei de Buget şi Finanţe din Senat.

DNA l-a acuzat pe fostul senator arădean că în perioada în care a fost președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Activitate Bancară și Piață de Capital din Senat, ar fi fost mediatorul unei tranzacţii uriaşe de luare de mită. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi Daniel Tudor, fost preşedinte ASF şi soţia sa, Doina Tudor.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA, Ovidiu Marian şi-a însuşit 200.000 euro dintr-un total de 500.000 euro iar restul i-a dat mai departe soției fostului preşedinte ASF. Cei 500.000 de euro erau doar o tranşă dintr-un total de 3 milioane de euro pe care Daniel Tudor urma să îi primească de la Ilie Carabulea, prin intermediul lui Ovidiu Marian, pentru a proteja  de controale din partea statului firma Carpatica Asigurări, o companie care îşi despăgubea cu greutate clienţii, mai ales în cazul dosarelor de daună, pentru că nu avea lichidităţi.

Procurorii DNA l-au surprins pe fostul senator Ovidiu Marian în momentul în care se afla în maşina Doinei Tudor pentru a-i înmâna banii tranşa de 300.000 de euro.

Iniţial, Ovidiu Marian a fost condamnat  la doi ani de închisoare cu executare în luna mai 2017 însă acesta a făcut recurs pentru a obţine o pedeapsă cu suspendare pentru că şi-a recunoscut fapta. Demersurile acestuia au fost respinse însă de Curtea de Apel Bucureşti, vineri şi tot vineri, fostul senator a fost încătuşat şi încarcerat.

Din cei doi ani de zile pe care îi are de executat, lui Ovidiu Marian i se va scădea o lună de zile deoarece acesta a stat a stat în arestat la domiciliu, în perioada 19.02.2016 – 19.03.2016, după care instanţa a decis măsura controlului judiciar.

Totuşi, potrivit noilor legi, fostul senator ar putea scăpa mult mai repede dacă pe perioada detenţiei se va apuca de scris cărţi, va avea un comportament exemplar şi va sta într-o celulă care nu corespunde normelor europene.

sursă: ghidularadean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ