16.6 C
Timișoara
duminică 3 martie 2024

Fost ministru al Justiției și soția acestuia au fost arestați. Care sunt acuzațiile la adresa lor

Fostul ministru al Justiției japonez și soția sa, membră a parlamentului, au fost arestați joi, fiind acuzați de cumpărare de voturi, au anunțat procurorii din Tokyo potrivit Reuters.

Katsuyuki Kawai și soția sa, Anri, ar fi plătit cinci persoane cu 1,7 milioane de yeni (aproximativ 15.900 de dolari) pentru a asigura alegerea acesteia în camera superioară a parlamentului japonez, potrivit unui comunicat al parchetului din capitala Japoniei.

Fostul ministru al Justiției și-a dat demisia în luna octombrie a anului trecut când acuzațiile de fraudă electorală la adresa soției sale au apărut pentru prima oară în spațiul public.

Katsuyuki Kawai, un apropiat al premierului Shinzo Abe, a negat miercuri că ar fi comis vreo ilegalitate în timp ce soția sa a refuzat să comenteze acuzațiile.

Prim-ministrul și-a cerut scuze publicului pentru cele două arestări.

„Este regretabil că legiuitori din partidul nostru au fost arestați și mă simt responsabil de numirea fostului ministru al Justiției”, a declarat Shinzo Abe în timpul unei conferințe de presă.

Campania lui Anri Kawai a primit o contribuție de 150 de milioane de yeni de la Partidul Liberal Democrat aflat la guvernare, ridicând semne de întrebare privind cuantumul sumei.

Întrebat dacă banii ar fi putut fi folosiți pentru cumpărarea de voturi, Abe a făcut referire la comentariile secretarului general al partidului care a anunțat că toate cheltuielile au fost verificate retroactiv de către experți contabili pentru a exclude asemenea întrebuințări ale fondurilor.

Acuzațiile reprezintă o lovitură serioasă pentru prim-ministrul nipon pe măsură ce acesta se confruntă cu o scădere a susținerii publice datorită nemulțumirilor cauzate de gestionarea pandemiei și suspiciunilor privind risipa fondurilor publice pe programe menită să susțină turismul și micile companii.

Sursa: www.hotnews.ro

Alte subiecte :

Martie la Timișoara

Primăvara culturală timișoreană începe cu o varietate de evenimente menite să încânte și să inspire publicul. Printre acestea se remarcă două...

Delegația de afaceri a CCIA Timiș s-a întors cu succes din misiunea economică la Dubai

După succesul misiunii economice a oamenilor de afaceri timișeni în Emiratele Arabe Unite, derulată în martie 2022 la Expo Dubai, CCIA...

Citește și :