Focarul de pestă porcină a fost stins în Timiș

323

Pesta porcină nu mai există în Timiș. Autoritățile au făcut ultimele verificări în localitatea Belinț, unde descoperiseră porci infectați cu virusul gripei porcine africane, și au decis să ridice restricțiile.

”A fost emis, de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Actul sanitar-veterinar de stingere oficială a focarului de pestă porcină africană din localitatea Belinț. A fost constatată, în baza actului mai sus menționat, absența bolii, având în vedere examenele de laborator negative, respectiv examenul clinic al suinelor din zona de protecție și supraveghere. În concluzie au fost ridicate măsurile și restricțiile sanitare”, a transmis Direcția Sanitar Veterinară pentru Siguranța Alimentelor Timiș.

Au trecut 56 de zile de la ultimul caz de boală. Vă reamintim că medicii veterinari au mai prelevat probe și de la porcii din Beba-Veche și Bârna, acolo unde existau suspiciuni de existență a virusului. Potrivit inspectorilor sanitari, toată regiunea este acum curată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ