Fizica, mai aproape de elevi! Experimente inedite pentru copiii din Timişoara

725
experiment fizic

Elevii de gimnaziu din Timişoara sunt aşteptaţi să participe la o serie de experimente de fizică inedite. Acţiunea are loc la Experimentarium TM, un centru de prezentare interactivă a fenomenelor fizice, creat prin parteneriatul dintre Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Prin urmare, pentru prichindeii din oraş sunt organizate, în perioada 20 februarie- 28 mai, o serie de şedinţe cu experimente de fizică. „Scopul acestor ședințe este de a sprijini activitatea experimentală necesară înțelegerii unor fenomene studiate la disciplina fizică de către copii de gimnaziu. Ședințele de prezentare ale fenomenelor fizice studiate se desfășoară în conformitate cu programa școlară”, transmit reprezentanţii Universităţii Politehnica din Timişoara.

Centrul Experimentarium TM își propune să facă știința mai vizibilă, mai palpabilă și mai accesibilă prin metode de învățare sintetizate sub deviza “experimentează tu însuți”. Instrumentele și experimentele propuse permit participanților să devină exploratori activi sporind încrederea în capacitatea proprie de a înțelege cum funcționează universul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.