20.1 C
Timișoara
luni 26 februarie 2024

Fiul unui cunoscut pastor din vestul țării, arestat preventiv pentru trafic de droguri

Trei tineri, între care şi fiul cunoscutului pastor penticostal Vladimir Pustan, au fost arestaţi preventiv pentru câte 30 zile, la solicitarea procurorilor DIICOT Oradea care îi acuză de trafic cu substanţe interzise.

Arestarea celor trei tineri – Ionel Gug, 25 ani, din comuna Finiş, Vladimir Pustan jr., 31 ani, şi Bogdan Sabău, 25 ani, ambii din Beiuş – a fost dispusă marţi, la Tribunalul Bihor.

Potrivit portalului instanţei de judecată, Ionel Gug şi Bogdan Sabău sunt anchetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar Pustan e inculpat pentru operaţiuni cu produse susceptivile de a avea efecte psihoactive.

În urma anchetei desfăşurate de procurorii DIICOT Oradea şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, reiese că cei trei tineri aveau şi numeroşi clienţi minori.

În timpul percheziţiilor domiciliare desfăşurate luni la locuinţele traficanţilor anchetatorii au găsit inclusiv droguri de tip cristale, ecstasy, 2MMC şi canabis.

Cei trei au fost reţinuţi luni pentru 24 ore, iar marţi au fost prezentaţi la Tribunalul Bihor, unde instanţa a dispus să fie arestaţi preventiv pentru câte 30 zile.

Măsura dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi a fost contestată, deja, de Pustan jr., verdictul final urmând să fie pronunţat de Curtea de Apel Oradea.

Vladimir Pustan jr. este fiul controversatului pastor Vladimir Pustan, cel care anul trecut a șocat opinia publică după ce într-un podcast pe care l-a lansat online, acesta se lăuda cum, enervat de gestul unei fete de 12 ani, „o spurcăţenie” care „zâmbea ca o satană”, a urmărit-o şi a prins-o de gât „până când s-a bulbucat”, iar apoi a ameninţat-o că dacă nu se cuminţeşte „vin şi te tranşez bucăţi, tot la kilogram”. „Tre să-nţelegi că eu pentru tine-s moartea”, i-ar fi spus.

Potrivit unor comunicate transmise miercuri de Poliţia Bihor şi DIICOT, poliţiştii Serviciului Antidrog din BCCO Oradea, împreună cu procurorii DIICOT Oradea au efectuat în total 22 de percheziţii domiciliare în dosarul deschis pe numele celor trei bărbaţi.

Conform informărilor, aceștia sunt bănuiți de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, aceștia ar fi deținut și ar fi comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal, ecstasy și 2MMC), către consumatori din județul Bihor”, se arată în informarea DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate diferite cantități de substanțe interzise, sume de bani, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Oradea.

Sursa: https://m.ebihoreanul.ro

Alte subiecte :

Precizări privind funcționalitatea Sistemului Național RO e-Transport

Ce trebuie să știe transportatorii despre generarea codului UIT Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la funcționalitatea Sistemului Național RO e-Transport,...

Acțiune pentru prevenirea comercializării de produselor alcoolice către minori – bărbat depistat consumând substanțe interzise în zona Podului Dragalina

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Patrulare și Control Spațiu Public au organizat, zilele trecute, o amplă acțiune în zona Pieței Iosefin – Gara de...

Citește și :