Firmele italiene de la noi din județ întâlnesc instituțiile statului-VIDEO

272

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș a sesizat o nevoie a mediul de afaceri local, mai cu seamă cei ce au contacte de afaceri cu firme cu capital italian.

Astfel, în colaborare cu Camera de Comerț Italiană pentru România, de sub egida Ambasadei Italiei la București, va organiza în data de 29 martie, de la ora 11, la Centrul Regional de Afaceri din bulevardul Eroilor de la Tisa, un eveniment destinat acestui segment.

Italia este unul din principalii parteneri comerciali ai României și unul din principalii investitori străini ai județului Timiș. Aceste contacte reprezintă locul întâi ca număr de firme și locul patru ca valoare a capitalului social. Întâlnirea se dorește a fi o platformă de informare și de dialog între firmele italiene care își desfășoară activitatea în județul Timiș și principalii actanți din administrația publică locală. Totul se va desfășura sub mottoul: „Firmele italiene întâlnesc instituțiile statului”.

Întâlnirea s-a născut la iniţiativa şi din dorința firmelor italiene de a fi informate asupra legislației naționale în vigoare, pentru a putea preveni încălcarea legii și sancțiunile ce decurg din aceasta.

În cadrul conferinței vor fi prezentate motive și oportunități pentru a face afaceri în județul Timiș, serviciile suport oferite de CCIAT și CCIpR cât și stimulentele și facilitățile oferite investitorilor de către administrația publică locală. Tot cu acest prilej, Camera de Comert Industrie și Agricultură Timiş și Camera de Comerț Italiană pentru România vor semna un acord de colaborare interinstituțională.

Întregul eveniment va fi unul interactiv, cu întrebări și răspunsuri între părți pentru a lămuri pe loc cât mai multe probleme neclare.

Pe lângă autoritățile locale, vor fi oaspeții CCIAT Beatrice Vecchioni, vice ambasador al Italiei la București, și Adrian Ion Dimache, secretar general al CCIpR.

Se va vorbi și despre structura și serviciile oferite de partea română și de rolul de facilitator de creștere economică al CCIAT. Se vor îndemna firmele să apeleze la Biroul Unic ce funcționează la Centrul de Afaceri, ca o foarte utilă interfață operațională între comunitatea de afaceri și instituțiile statului.

Pentru informații suplimentare se pot apela telefoanele: 0722 503138 sau 0372185281 ori e-mail: rolinic@cciat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.