14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Firma SOLARIA GRUP penalizată cu 2,7 milioane de lei, pentru întârzieri repetate la lucrări și nerespectarea prevederilor contractuale

Primăria Municipiului Timișoara a notificat constructorul care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30 cu privire la încetarea contractului și aplicarea unor penalități de întârziere de aproape 2,7 milioane de lei. Termenul de finalizare asumat în contract a fost în 17 ianuarie 2024. Cu certificat negativ pentru alt șantier nefinalizat, constructorul a avut un ritm scăzut fără justificare încă de la finalul anului trecut.
Municipalitatea l-a avertizat în repetate rânduri că trebuie să accelereze lucrările și să recupereze întârzierile, în caz contrar vor fi aplicate penalități. T.T.&CO SOLARIA GRUP a continuat însă investiția într-un ritm foarte lent, cu o medie de 10 muncitori pe șantier și cu zile în care doar 2 muncitori executau diverse lucrări. 

„Pentru că l-am pus pe lista neagră a Primăriei Timișoara, un constructor se răzbună pe spatele copiilor. Prin mai multe canale au ajuns la noi declarații ale patronului firmei că nu vrea să finalizeze lucrarea în timpul campaniei electorale. Un cinism revoltător și un joc politic dus mult prea departe, împotriva timișorenilor. Bătaia de joc a constructorului față de banii publici e și mai greu de suportat, pentru că vorbim de o investiție așteptată de mii de copii și părinți. Îl va costa scump și nu va mai lucra cu Primăria niciodată, dar de nerecuperat sunt nervii celor care depind de finalizarea șantierului”,
a declarat primarul Dominic Fritz.

Întrucât în ultimele luni nu a existat un progres fizic și financiar, Primăria Timișoara a decis să aplice penalități în valoare de 2.678.435,14 de lei, pentru 91 de zile de întârziere peste durata contractuală de finalizare. Totodată, constructorul a fost notificat cu privire la încetarea contractului și la faptul că trebuie să elibereze amplasamentul până cel târziu la data de 29.04.2024.
Extinderea Școlii Generale nr. 30 este realizată în proporție de aproximativ 70%, iar lucrările executate vor fi expertizate imediat după preluarea amplasamentului. Va urma o licitație și execuția următoarelor lucrări: finisaje interioare, pasarelele de trecere între corpul D și clădirea existentă, montare instalații stingere incendiu și instalații electrice curenți slabi și amenajare terasă circulabilă. 
T.T.&CO SOLARIA GRUP se află pe lista neagră a constructorilor și nu mai poate participa la viitoare licitații organizate de municipalitate. În vara anului 2022, primarul Dominic Fritz a semnat certificatul negativ pentru această companie, întrucât a prezentat o asigurare falsă pentru reabilitarea Liceului Lenau, clădirea de pe Gheorghe Lazăr nr.22-30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :