0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Finanțele vin cu o veste BOMBĂ despre impozitul pe venit, salutată de sindicatele din Timiș

„Reducerea TVA la 18% din 2018 (faţă de 19% în prezent- n.red.) este o măsură prevăzută în programul de guvernare şi cu siguranţă se va realiza, fără să existe creşteri ale altor taxe. Vom reduce cota pe dividende la 0%, faţă de nivelul actual de 5% şi vor fi reduceri şi în domeniul contribuţiilor de asigurări sociale. Impozitul pe dividende 0 va revigora piaţa bursieră şi ne va face mai atractivi, astfel încât să aducem mai mulţi investitori în România”, a spus Ionuţ Mişa, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, în cadrul unui eveniment pe teme de fiscalitate organizat de o firmă prestigioasă de audit şi consultanţă fiscală, scrie realitatea.net.

,,Impozitul pe venituri se va reduce de la 16 la 10%, aceasta fiind o altă măsură care se intenţionează a fi luată pentru a stimula şi mai mult mediul economic, fără a genera creşteri de taxe pe alte părţi. TVA 0 la locuinţe este o altă măsură trecută în programul de guvernare, care se va introduce. De asemenea, se ia în calcul reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice de la 16% la 10%.”, a adăugat Mișa.

Vicepreședinbtele CNSLR Frăția Timiș, Virgil Popescu, salutată veștile date de Ionuț Mișa. ”Toate aceste măsuri anunțate de cei de la Finanțe nu pot decât să ne bucure. Ele vin după majorările salariale ale profesorilor, care au intrat în vigoare de la începutul acestui an, de care beneficiază deja toți colegii mei. Reducerea TVA și a impozitului pe venit sunt măsuri importante fiscale care sper să fie puse cât mai repede în practică” a precizat Virgil Popescu pentru ”Banatul Azi”.

Sursa: relitatea.net

Alte subiecte :

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția....

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate...

Citește și :