24.4 C
Timișoara
duminică 23 iunie 2024

Finanțarea ACS Poli Timișoara, pe masa de lucru a Consiliului Concurenței – video

ACS Poli ar putea fi finanţată de Primăria Timişoara. Asta, dacă nu are jucători străini!
Reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei sunt prezenţi la Timişoara. Aceștia s-au întâlnit miercuri cu reprezentanţii judeţului şi ai oraşului. În primul rând, au discutat despre finanţarea cluburilor sportive într-o conferinţă de diseminare a Consiliului Concurenţei Joi vor avea loc întâlniri cu reprezentanţii universităţilor din oraş în vederea unei colaborări.

Discutii buget Poli 2

Din delegaţie fac parte Cosmin Belacurencu – secretar de stat, consilier de concurenţă, Daniela Bădilă, director general şi Laszlo Gyerko, secretar de stat, membru al plenului..
Punctele forte de discuţii au fost : finanţarea cluburilor sportive şi proiectul de colaborare transfrontalieră România-Serbia.

„Consiliul Concurenţei organizează „Caravana Concurenţei” începând de anul trecut. Deja avem doi ani de activitate. Mulţi nu cunosc ce e cu Consiliul Concurenţei, ce înseamnă Legea Concurenţei, de aceea am luat decizia să ne deplasăm în fiecare judeţ, unde să ne întâlnim cu mediul de afaceri, cu autorităţile locale, să ne prezentăm, să îşi spună problemele cu care se confruntă, pentru a începe un dialog constructiv, pentru a putea avea rezultate. Avem două activităţi de bază: una de concurenţă şi una de ajutor de stat, despre care am să vă vorbesc atât eu, cât şi colegii mei,” a spus Laszlo Gyerko, secretar de stat, membru al plenului.
Pentru ca un club să poată fi finanţat de către autorităţile locale, ar trebuii ca acestea să nu aibă legitimaţi sportivi străini şi în plus să facă servicii în folosul comunităţii.

„Încercăm să găsim soluţii pentru ca, cât mai multe cluburi din România să poată fi finanţate de către autorităţile locale, cu respectarea regulilor de ajutor de stat. Deci clubul nu trebuie să aibă jucători străini legitimaţi, şi nici să nu joace în cupele europene,”, a spus secretarul de stat Cosmin Belacurencu.

Laszlo Gyerko, a prezentat de asemenea o situaţie a Regiunii Vest, cu referire la judeţul Timiş, unde în urma controalelor efectuate au fost aplicate amenzi de 5,4 milioane lei, pentru societăţile din domeniul comercializării centralelor termice, adezivi şi mortare pentru polistiren, pantaloni de stofă, genţi de oţel şi aluminiu, baterii auto, lacuri şi vopsele, sau la o licitaţie publică la „Cornul şi laptele”.

Ca să nu mai fie probleme cu finanţarea de la bugetul local, e posibil ca la ACS Poli Timişoara  să se sisteze, pe moment, finanţarea echipei. Deocamdată se caută soluţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Zeci de șoferi teribiliști „și-au găsit leacul” vineri noapte

Șoferii prinși băuți la volan, pe străzile din Timișoara s-au ales cu amenzi, dar și cu permisul suspendat. În urma raziilor din trafic,  30 de...

Aglomerație în vămi cu prilejul minivacanței de Rusalii. Cetățenii trebuie să se pregătească din timp

Cu ocazia mini-vacanței de Rusalii, polițiștii de frontieră se așteaptă la trafic intens în vămi. Aceștia atenționează cetățenii care vor să treacă granița să...

Citește și :