11.2 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Finanțare record pentru Dumbrăvița

Primăria Comunei Dumbrăvița câștigă cea mai mare finanțare din istoria localității, fonduri europene prin PNRR, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal: 37 de milioane de lei.

Valoarea totală a proiectului de modernizare și extindere a rețelelor de apa și canalizare este 43,2 milioane de lei, din care 37.726.461 de lei reprezintă fonduri nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Toată documentația pentru obținerea acestei finanțări a fost realizată în 2022, în doar 2 luni, (noiembrie, decembrie) și depusă imediat la PNRR. Evaluarea a durat 1 an și 3 luni.
În perioada următoare contractul va fi semnat și scoasă la licitație proiectarea și execuția lucrărilor. În paralel se obțin avizele necesare emiterii autorizației de construire și în vară, la finalizarea licitației, demarează lucrările care durează maxim 2 ani, conform contractului.

Rețeaua de apă uzată se va realiza în sistem gravitațional, pe o lungime de 8.658 de metri, și prin presiune, pe o lungime de 14.175 de metri. Se vor construi 18 stații de pompare a apelor uzate și 18 cămine decantor, pentru realizarea unei evacuări cât mai eficiente a apelor uzate de pe teritoriul vizat. Rețeaua de distribuție de apă potabilă se va realiza pe o lungime de 6.976 de metri și se vor monta 23 de hidranți supraterani de incendiu. Sunt prevăzute 174 de cămine de vizitare și 35 de cămine de vane. Aceste cămine ajută la izolarea tronsoanelor în caz de mentenanță, la eliminarea surplusului de aer din rețea, precum și la o amorsare eficientă a rețelei.

Alte subiecte :

Colaborare culturală și educațională între Valencia și Timișoara

O temă deosebit de incitantă a fost aleasă pentru a fi cercetată în cadrul academic de profesoara Ariana Maria Jupâneanț. O...

FOTO – VIDEO | Percheziții în Timiș, într-un dosar deschis pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii DIICOT Timiș și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au descins, azi dimineață, la nouă adrese din județul Timiș și municipiul București....

Citește și :