Filtrele de poliție, la un kilometru de o localitate în carantină. Explicaţia IPJ Timiş

85

Filtrele de Poliție din Timiș nu sunt toate amplasate acolo unde ar trebui. O dovedește unul dintre ele, aflat în apropiere de Ghiroda, dar nu la limita localității, ci la peste un kilometru distanță… în Timișoara. Situația ne-a fost sesizată de un șofer care trece zilnic prin zonă și este oprit de polițiști și jandarmi, deși el nu părăsește orașul de pe Bega.

Omul își duce dimineața copilul la o grădiniță aflată pe Aleea Ghirodei, în Timișoara, și vede zilnic filtrul. Ultima dată, șoferul i-a și fotografiat pe polițiștii care opreau mașini pe strada Bobâlna, care este în Timișoara. „Eu merg în fiecare dimineață la grădinița de pe Aleea Ghirodei. M-au și oprit și i-am întrebat pe polițiști de ce mă opresc, eu neieșind din oraș. Mi-au răspuns ‘Aici e filtrul!’. Și atunci m-au lăsat să trec”, ne-a transmis șoferul. Așteptăm să primim și o explicație de la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș.

Vă amintim că localitățile Moșnița Nouă (cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche), Giroc (cu satul aparținător Chișoda), Ghiroda (fără satul Giarmata Vii), Dudeștii Noi și Dumbrăvița sunt încă în carantină. Nimeni nu trece fără adeverință de la angajator sau declarație pe propria răspundere. De altfel, în ultimele 24 de ore, 30 de timișeni au fost amendați pentru încălcarea restricțiilor de circulație. Alți 300 de omeni au primit sancțiuni pentru că nu au purtat masca.

UPDATE: IPJ Timiș ne-a transmis că filtrele pot fi amplasate și în proximitatea localităților aflate în carantină. Polițiștii opresc preventiv șoferii, însă cei care declară că nu părăsesc Timișoara nu sunt sancționați.

LĂSAȚI UN MESAJ