5.1 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Fetiță de trei ani a murit înecată în piscină. Cum s-a petrecut tragedia

O familie din comuna argeşeană Călineşti, satul Udeni, se pregăteşte să-şi înmormânteze fetiţa în vârstă de numai trei ani. Copila s-a înecat în piscina din curtea casei.
Tragedia s-a petrecut miercuri-seara. Fetiţa, în vârstă de 3 ani, se juca în curte cu verişorul său, în vârstă de 14 ani. Pentru câteva minute, micuţa a rămas singură la piscina din curtea casei, unde nivelul apei variază între 0,5 şi 1,5 metri.
Mama copilei, care era la bucătărie, a sesizat de la geam că fetiţa nu se mai vede. A alergat într-un suflet la piscină şi a găsit-o pe micuţă fără suflare. Ţipetele femeii i-au alertat pe vecini care au sunat la 112.
Deşi a încercat în mod repetat resuscitarea, echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, n-a reuşit să o salveze pe fetiţă. În urletele de disperare ale familiei, copila a fost, totuşi, transportată la spital, unde s-a continuat procedura de resuscitare încă o oră şi un sfert. Din păcate, medicii n-au mai putut decât să constate decesul.

Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanţă Argeş, dacă cineva ar fi avut inspiraţia să-i facă fetiţei masaj cardiac şi respiraţie gură la gură, pentru descongestionarea căilor respiratorii, până la sosirea ambulanţei, copila ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire.

Sursa: adevarul.ro

Alte subiecte :

Siguranța alimentelor și igiena produselor, întru-un seminar de informare organizat de CCIAT | FOTO-VIDEO

Pentru a avea un mediu de afaceri bine informat, la curent cu tot ce e bine de știut în domeniul legislației, Camera de...

Delicii culinare bănățene, preparate într-o localitate din Timiș, în luna mai

Ediția din luna mai a evenimentului Banat Brunch le propune turiștilor atelier de preparat brânză la stână. Asociația My Banat și Asociația “De la Măicuța”...

Citește și :