Fetița de nota zece de la țară! Unde vrea să ajungă pentru prima dată în viața ei

272

Opt elevi din judeţul Olt au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, iar Cristina, elevă la o şcoală gimnazială dintr-o localitate de lângă Corabia, este printre ei. Şi-a făcut mama să plângă de bucurie atunci când, în pauza de masă, a primit vestea de la fiica sa.

Cristina Postelnicu, din Orlea, judeţul Olt, este, spune diriginta ei, prof. Doina Dima, „un copil deosebit“. „A învăţat până în ultima zi de şcoală, credeţi-mă, niciodată n-a considerat că e prea mult. Nu cred că a făcut meditaţii, dar dacă un profesor îi dădea să rezolve cinci teste, le rezolva pe toate, nu s-a plâns. Ea a avut 10 în toţi anii de gimnaziu, era oarecum un rezultat aşteptat. M-am bucurat, dar ştiţi cum? Din tot sufletul, din tot sufletul!“, a declarat diriginta fetei, care la ultima discuţie privind orientarea în carieră a aflat de la elevă că şi-ar dori să meargă la Filologie, la un liceu din Craiova, iar mai târziu să urmeze Facultatea de Jurnalism.

Eleva a fost, doi ani la rând, la un pas de calificarea la Olimpiada Naţională de Limba Română, obţinând al doilea punctaj la nivel de judeţ. Are premii la mai toate disciplinele, la concursurile şcolare, însă rezultatele au venit cu mult efort. Chiar şi aşa, media 10 a luat-o prin surprindere.

Mama Cristinei a aflat de rezultatul extraordinar înregistrat la Evaluare Naţională în pauza de masă. „Prima dată am sunat-o pe mami, era în pauza de prânz. (…) L-am sunat şi pe tata, n-a putut să răspundă, dar după m-a sunat, i-am spus şi a fost foarte fericit. Mi-au spus că mă sprijină în orice decizie pe care o voi lua, nu-mi impun ceva“, a mai spus Cristina, care şi-ar dori foarte mult să vadă marea, însă este conştientă că părinţilor le-ar fi foarte greu şi îi înţelege. „Ştiu că se bucură foarte mult pentru mine şi probabil şi-ar dori să-mi ofere surprize şi de toate, dar eu îi înţeleg că nu pot. Nu îmi doresc nimic în mod special, îmi doresc să fie fericiţi, prin reuşitele mele să le îndeplinesc şi lor visurile de părinţi. (…) Tot timpul mi-am dori să merg la mare, dar dacă nu s-a putut… O să merg într-o bună zi“, a mai spus adolescenta.

Sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.