Festival medieval în vestul țării

175

Timp de trei zile, la acest sfârşit de săptămână, Oradea s-a aflat sub semnul “Festivalului Medieval al Cetăţii Oradea”, festival care, până la ediţiile precedente, se numea “Festivalul Zilele Cetăţii Oradea”, care se desfăşoară în Cetatea orașului în primul sfârşit de săptămână al lunii iulie.

Timp de trei zile, bihorenii s-au putut delecta cu cele mai diverse programe ce au cuprins: tabere medievale de cavaleri și luptători, ateliere meşteşugăreşti pentru copii (cioplit în lemn, modelare în lut, croșetat, pielărie), marșul luptătorilor cetății Oradea, pe traseul platoul din fața Magazinului Crișul – str. Republicii, Piața Unirii – str. Independenței – Parcul 1 Decembrie – Cetatea Oradea, Jonglerii cu foc (Equilibrium– trupa HYPNOSIS), concurs de lupte medievale full-contact – curtea cetății, tir cu arcul, jonglerii cu foc, dar şi de concertele Subcarpaţi, Vama, Cobzality, Phoenix și invitații, Călin Pop si Dan Andrei Aldea, Backyard Acoustic Season (Ada Milea și Alex Bălănescu), precum şi un concert de muzică medievală şi tradițională (Huniadi Cantores), sau concert stradal medieval (Lupus Dacus şi Cimpoierii din Transilvania).

Locurile de desfăşurare a concertelor au fost curtea Palatului Princiar şi curtea Cetăţii. Publicul a fost întâmpinat de cavaleri, domnițe, menestreli şi jongleri cu foc.

LĂSAȚI UN MESAJ