Festival de badminton la Timișoara, între 17 și 20 martie

151

Turneul internațional de badminton este evenimentul sportiv al acestei săptămâni în Timișoara. Cea de-a opta ediție a turneului profesionist se va desfășura între 17 și 20 martie.

Sala Constantin Jude va găzdui cel mai important turneu din badmintonul românesc, Internaționalele României. An de an, competiția de la Timișoara reprezintă cea mai importantă manifestare din calendarul Federației Române de Badminton. Federație ce este condusă de o timișoreancă, Animona Huțu.

Interanționalele României reprezintă an de an una dintre puținele șanse ale jucătorilor autohtoni de a se duela cu jucători profesioniști din întreaga lume, din Japonia și Malaezia până în Danemarca. După edițiile din 2006, 2007 și 2008 organizate de mediul privat local, turneul a ajuns apoi în ograda federației și în 2016 își consumă a 14-a ediție.

Cele cinci probe, simplu feminin și masculin, dublu feminin, masculin și mixt, vor aduna pe parchetul sălii Constantin Jude peste 100 de sportivi din 35 de țări. Concursul din acest an este dotat cu premii totale de 5.500 euro. Premiile puse la bătaie sunt în valoare de 660 euro pentru învingătorii de la simplu și 1.100 perechilor de la dublu. La acestea se adaugă punctele ce contează în ierarhia BWF (Badminton World Federation).

Jucătorii români acceptați pe tablourile principale sunt destul de puțin la număr: surorile Andra și Sonia Olariu, respectiv Ioana Ionică (simplu feminin), surorile Olariu și Ioana Ionică-Maria Duțu (dublu feminin), Mihai Grosu-Maria Duțu și Andreas Thiel-Ioana Ionică (dublu mixt), și Mihai Grosu-Andreas Thiel (dublu masculin).

În calificările programate în ziua inaugurală, cea de joi, vor evolua la simplu masculin Andreas Thiel, Filimon Collins-Valentine și Mihai Grosu.

Turneul începe joi dimineașa, cu meciurile din calificările de simplu masculin. Vineri se desfășoară meciurile din primele două tururi, sâmbătă au loc fazele superioare, iar cele cinci finale sunt programare duminică, de la ora 10.

LĂSAȚI UN MESAJ