Festival-concurs „Vocea de Aur” la Bătania (Battonya). Foto

139

La Școala Generală „Lucian Magdu”, din Bătania (Battonya), s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a Concursului național de interpretare vocală intitulat „Vocea de aur”, la care au luat parte peste 27 de elevi de la 9 școli generale unde învață copii ai românilor din Ungaria (Gyula, Micherechi, Bătania, Chitighaz, Bedeu, Pocei, Leucușhaz (Lőkösháza), Săcal și Aletea (Elek).

La evenimentul ce a avut loc vineri, 23 martie 2018, au participat, printre alții, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, Marius Lazurca, ambasadorul României la Budapesta, Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula, Daniel Banu, consul general la Szeged, Marjai Janos, primarul oraşului Bătania, Gheorghe Cozma, directorul Oficiului AȚRU, Iulia Olteanu, directorul Școlii Generale din Bătania , Elena Silaghi, directorul Școlilor Generale comasate din Bihorul Unguresc (Hajdu-Bihar), Săcal (Körösszakál), Bedeu (Bedő) și Körösnagyharsány, Delia Covaci, redactorul-șef al publicației „Cronica”, Anca Becan, redactor la săptămânal „Foaia Românească”, Ștefan Crâsta și echipa redacțională de la emisiunea în limba română „Ecranul nostru” a studioului teritorial de Televiziune M1, dinSzeged, ș.a.

Juriul concursului a fost format din muzicieni de la Filarmonica de Stat din Arad și cadre didactice de la licee din Arad. Elevii concurenți au fost împărțiți pe 4 categorii de vârstă și au prezentat în fața juriului și a publicului câte un cântec, în limba română. Corul Școlii din Bătania, îndrumat de prof. Andreea Szenes, au oferit invitaților un grupaj de cântece corale. Juriul a acordat premii și mențiuni pentru fiecare elev participant. Un premiu special a fost oferit și din partea PS Siluan. Tot la Bătania, începând din anul 1993, are loc, din 2 în 2 ani, un concurs de poezie intitulat „Lucian Magdu” după numele celui pe care îl poartă și Școala din Bătania și la care participă, de asemenea, copii de la alte școli unde învață copiii românilor din Ungaria. Premiile au fost oferite de către AȚRU, Autoguvernarea Românească din Batania si Fundaţia “Lucian Magdu” din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ