Fenomene meteo periculoase în vestul ţării. Timişul, cel mai afectat judeţ!

2787

„De la începutul lunii martie un front atmosferic a determinat producerea unor fenomene meteorologice periculoase în tot Vestul ţării, cel mai afectat fiind județul Timiș. Amploarea situației a dus la necesitatea cererii de asistență internațională. Daune grave au fost aduse sistemului de alimentare cu apă. Au fost afectate mai multe lucrării hidrotehnice din județ (diguri) ceea ce poate duce la un nou val de inundații”.

Nu vă alarmaţi, nu este un caz real, ci doar tema unui amplu exerciţiu derulat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”.

În perioada 09 – 12 martie, specialiști și echipaje de intervenție ale ISU Timiș vor fi implicați într-un amplu exercițiu privind intervenția la inundații, finanțat european.

În cadrul exercițiului vor participa instructori de specialitate din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă a Uniunii Europene, un modul de pompare de mare capacitate din Austria, un modul de purificare a apei din Germania, un modul de prelevare și detecție CBRN din Franța, o echipă de suport tehnic din Germania dar și un modul de pompare din cadrul ISU Timiș, aflat în proces de acreditare.

LĂSAȚI UN MESAJ