Fenomen uimitor la Reșița. Ce a apărut pe cer, la apusul soarelui!

1614

Fenomen meteo deosebit, chiar ciudat, miercuri seara, la Reşita. La apus, după ora 19 şi 29 de minute, pe cer au apărut….doi sori. Deşi spectaculos, fenomenul a trecut neobservat pentru mulți reșițeni. La Reșița nu avem observator astronomic. Probabil că un profesor de fizică ne va ajuta cu o explicație.

Nu este nici un semn divin, nici nu cred că prevestește ceva și nici sfârșitul lumii nu va veni cu siguranță. Fenomenul a apărut după ce am avut o zi călduroasă cu cer senin, la fel cum este şi acuma pe timp de noapte. Seara au fost 20 de grade și fără vânt, doar cu ceva nori spre apus. Soarele a apus așa cum o face mereu în această perioadă a anului spre Lupac, dar la stânga sa, a mai apărut o lumină, sau un soare asemănător astrului ceresc. Mai degrabă, semăna cu o coloană de lumină. Ba la un moment dat, apariția strălucea mai puternic decât soarele.

Probabil că este vorba despre refracţia luminii care dă asemenea manifestări ale luminii. Cu siguranță că un profesor de fizică ne va explica și nouă despre ce este vorba.

Între timp, am găsit şi explicaţia: Este vorba de aşa-numitul parheliu – un „soare fals”. Avem de-a face cu un fenomen atmosferic care se caracterizează prin prezenţa unor pete strălucitoare pe cer, de-o parte sau de alta a Soarelui său în ambele părţi cam la 22 de grade distanţă. Este un fenomen astronomic frumos, straniu şi rar.

sursă: infocs.ro

2 COMENTARII

 1. Buna seara.
  Azi, Sämbātā 16.09.2017, am observat doi sori in Timisoara pe la ora 18,05
  Am filmat si am facut poze cu telefonul.
  Dupa ce am cautat pe net informatii despre acest fenomen, am fost placut surprins sa gasesc acest articol, cu o imagine prezenrata similara cu ce am capturat eu.

  Cu respect,
  Prodan Marius

 2. Curând, curând, Adevărul, fără minciunile savanților, cu miraj, particule de gheata, reflecții, hopa, hopa, canta popa…
  Mergeți iarna spre Finlanda, Rusia, Ucraina, spre Nord, sa vedeți Nopțile Albe… Soarele la ora 20 spre 24,ramane blocat sus, roșiatic, noaptea…
  Am sunat în România, soarele era spre asfințit, seara, normal…
  Care soare era în Nord, care SOARE era la asfințit în România?
  Tot miraj, bla, bla, este?

LĂSAȚI UN MESAJ