Fabrica de cauciucuri nu își mărește volumul de producție și investește în reducerea mirosului. Foto-Video

213
Compania producătoare de anvelope nu are de gând să își extindă volumul de producție, așa cum afirma primarul Timișoarei. Reprezentanții societății au declarat că vor să construiască o hală nouă, pentru care au deja avizul de mediu, dar aici se vor face activități conexe și de depozitare, fără afectarea mediului și fără emanare de miros.
„Hala nou construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor și pentru recompartimentarea și eficientizarea producției la volumul actual, fără impact asupra mediului. Hala va avea și acoperiș verde”, a explicat Sorin Samonid, directorul Continental Anvelope.

Mai mult, pentru a reduce mirosul de cauciuc ars care încă se simte în zonă, firma a început procedura de extindere a stației care captează particulele de miros. Investiția este de peste 4 milioane de euro și vine după ce, în urmă cu 2 ani, s-au mai investit 10,5 milioane de euro în acest sens. Sistemul de oxidare termică regenerativă reduce acum mirosul, față de anii anteriori, cu 80%.

Echipamentul denumit ”Oxidare Termică Regenerativă” (RTO) distruge compușii organici volatili apăruți în cadrul procesului de producție prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

Precizările conducerii companiei vin după ce primarul a acuzat că fabrica vrea sa se extindă și să polueze mai mult orașul.

UPDATE – Reacția primăriei

Primarul Timișoarei contrazice compania. Susține că cei care o conduc au cerut autorizație pentru hală cu sistem de sprayere, lucru care, în opinia lui este poluator.
„Doar nu se face cu ,apa sfințită. Fac de rușine brandul Timișoara”, a spus primarul Nicolae Robu.
Compania s-a arătat dispusă sa se implice în proiectul Capitala Culturala Europeana, însă Robu a respins propunerea. Asta deși asociația are un board de conducere și proiectul presupune implicarea companiilor din oraș.

„Mi-au cerut o întâlnire de o oră să discutăm despre Capitala Culturală. Le-am respins propunerea. Nu acceptăm sponsorizări de la firme poluatoare. Nu voi accepta nici sponsorizare pentru Poli. Ei fac un șantaj la adresa mea. Ei cred că Timișoara este de vânzare?!”, a mai spus edilul șef.

 

LĂSAȚI UN MESAJ