Expoziție foto Antoni Gaudi la Bastionul timișorean

151

Poate nu există niciun om ce știe să citescă să nu fi aflat de Gaudi. Dar cunoștiințele despre acest geniu al formelor se rezumă, în cel mai bun caz la faptul că a imaginat o catedrală ce încă nu este terminată nici azi. Pentru a afla mai multe și pentru a bucura văzul cu inefabilul liniilor pe care nimeni până atunci nu a îndrăznit să le pună în practică, la Bastion se poate admira o expoziție deosebită.

Antoni Gaudí (Antoni Placid Gaudí i Cornet) vede lumina la Reus în 1852 și pleacă în lumea formelor perfecte la Barcelona în 1926. Este recunoscut ca unul din cei mai importanți arhitecți din istorie. Operele sale din orașul Barcelona – Sagrada Familia, Parcul Güell, La Pedrera, Casa Milà, Casa Güell etc) sunt vizitate de sute de mii de oameni în fiecare an și reprezintă un adevărat magnet turistic pentru capitala catalană.

Gaudí s-a inspirat din natură și din formele naturale pentru a-și crea opera. Într-un moment foarte agitat în lumea artistică europeană, cu tendințe extraordinar de diferite, care căutau noi limite pentru expresia artistică, Gaudí a ales un drum propriu, în linie cu Modernismul Catalan, care n-a fost înțeles de cetățenii Barcelonei dar care s-a bucurat de sprijinul burgheziei.

Opera lui Gaudí este universală, și apreciată de toată lumea. Din acest motiv, Via Rumania Cultura, în colaborare cu Bazilica Sagrada Família, Parcul Güell, Casa Batlló și Fundació Catalunya La Pedrera aduce la Timișoara cea mai completă expoziție fotografică despre Gaudí prezentată vreodată în România, pentru a arăta arta, arhitectura și frumusețea operei lui tuturor celor interesați.

Expoziția este deschisă din 1 noiembrie până în 13 noiembrie, în Centrul Multifuncțional Bastion, la Bastionul Therezia.

Se vor organiza ateliere de artă plastică și de mozaic, și vizite ale școlilor și ale grupurilor organizate.

LĂSAȚI UN MESAJ