Expoziția „Relații externe. Tineri arhitecți din Germania”

102

În perioada 19.05. – 9.06. 2017, Muzeul Temporar de Artă Contemporană (Bastionul Theresia) prezintă în expoziţie paisprezece proiecte realizate de arhitecţi tineri din Germania, proiecte care au fost încheiate în străinătate, cele mai multe după anul 2004. Vernisajul va avea loc vineri 19.05., ora 19.00.

Exemplele selectate de arhitectură, design interior, urbanism şi peisagistică evidenţiază talentul unei generaţii de tineri arhitecţi. Ele arată modul în care aceștia abordează un mediu nou şi străin, redefinesc şi modifică clădirile deja existente şi construiesc altele noi în condiţii ieşite din comun.

arhitecti-germania-2Aceşti arhitecţi oferă soluţii sensibile la provocările actuale, având întotdeauna în vedere viitorul, durabilitatea şi noile tehnologii. Contrar interesului global al mass-media pentru spectaculos şi cultura celebrităţii, expoziţia prezintă proiecte inovatoare care oferă o abordare pragmatică, încrezătoare şi discretă, concentrându-se asupra locului pentru care au fost gândite.

Expoziția a fost concepută de Institutul pentru Relaţii Culturale Externe (Institut für Auslandsbeziehungen) e. V. (ifa), Stuttgart, în colaborare cu Camera federală a arhitecţilor germani (Bundesarchitektenkammer) e. V. (BAK), Berlin. Expoziția este prezentată la Timișoara de Centrul Cultural German Timișoara în parteneriat cu Muzeul Temporar de Artă Contemporană.

LĂSAȚI UN MESAJ