18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Expoziția „ESTETICA RĂTĂCIRII” îndeamnă la regăsirea de sine. Când are loc vernisajul?

Sâmbătă, 18 mai, la Galeria Helios are loc vernisajul expoziției „ESTETICA RĂTĂCIRII”. Evenimentul începe de la ora 18:00. Expoziția cuprinde lucrări realizate de liceeni pasionați de artă și absolvenți de facultăți cu profil de arte vizuale, în prezent tineri artiști.

Un concept profund

„De la ieșirea din Eden la cultura nomazilor din stepa eurasiatică, de la filosofii antici greci la mișcările refugiaților de astăzi, de la idealul romantic prin excelență la pierderea în neantul online – rătăcitorii din totdeauna, fie ei nomazi, neliniștiți, exilați, fugari, renegați, vagabonzi, dezertori etc, nu fac referiri explicite legate de destinație sau întoarcere. Viețile capricioase și postura lor de a fi mereu în pericol de a pierde ceva, determină întrebări și mai ales răspunsuri introspective despre viață, iubire, fericire sau compasiune, cu atitudini meditative asupra noțiunilor de adevăr și percepție personală dar și generală. Rătăcitorul este cel care pune la îndoială certitudinile, cel care cultivă curiozitatea și cel care îmbrățișează diversitatea ca pe o bogăție a umanității, trâindu-și viața din plin”, se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Tema expoziției este „ESTETICA RĂTĂCIRII”, iar lucrările îndeamnă privitorii la o introspecție personală. În final, rătăcirea duce la o eventuală redescoperire de sine, dar și o întâlnire cu un nou sine sau cu un altul, aceste fenomene reprezentând un ciclu repetitiv.

Vor fi expuse lucrări de grafică, pictură și sculptură. Curioșii pot vedea fotografii, dar și instalații de artă și nu numai.

Artiștii expozanți sunt Benjamin Bledea, Ștefan Bogdan, Radu Cârstean, Ciprian Chirileanu, Anda Colhon, Giulia Delcea, Iulia Dobrițoiu, Claudia Drăgănescu, Roxana Fogaș, Kasumi Asahina, Cristina Nagy, Alina Radu și Dana Simionescu.

Expoziția va fi deschisă și se poate vizita în perioada 18-31 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

De ce aleg tot mai mulți timișoreni să se mute în zona periurbană a capitalei Banatului

Zona periurbană a marilor oraşe a devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărătorii interesaţi să facă o achiziţie, prezentând unele avantaje evidente,...

Citește și :