11.6 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Expoziția Constantin Brâncuși din Palatul Baroc, aproape de final

E ianuarie, a fost și Blue Monday – cea mai deprimantă zi din an, nu ne-am dezmeticit încă de tot după vacanța de iarnă, dar începem să ne reluăm activitățile obișnuite. Sperăm că și voi, la fel ca noi, ați alocat în agenda entru 2024 destul loc pentru întâmplările culturale care vor veni în lunile următoare.

Până atunci, nu uitați că în mai puțin de două săptămâni se închide expoziția Brâncuși. Dacă n-ați reușit să rezervați bilete on line, să știți că se poate și la casierie, cu un pic de sincronizare.

Expoziția Constantin Brâncuși din Palatul Baroc, aproape de final
Până în 28 ianuarie
Muzeul Național de Artă Timișoara, Piața Unirii
Ne apropiem de finalul unei experiențe absolut fantastice de care Timișoara a avut parte în ultimele patru luni: expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”. Curatoriată de Doina Lemny, expoziția a adus în atenția publicului diferite etape ale parcursului artistic al lui Brâncuși: de la operele create sub influența învățământului de la Școala de Arte Frumoase din București, la confruntarea cu sculptura lui Rodin și decizia radicală de a abandona modelajul pentru a adopta metoda șlefuirii directe. Aceasta din urmă a marcat întoarcerea sa simbolică către artele primitive și i-a deschis, în același timp, calea spre modernitate.
Expoziția din Palatul Baroc beneficiază de împrumuturi excepționale de la Muzeul Național de Artă Modernă, Centre Pompidou din Paris, Tate din Londra, Fundația Guggenheim, Muzeul Național de Artă din București și Muzeul de Artă din Craiova, dar și din colecții private.
Știm, biletele online sunt rezervate integral până în 28 ianuarie, ziua în care expoziția se închide. Dar, în fiecare dimineață, la ora 10, la casieria Muzeului Național de Artă, sunt disponibile 360 de bilete pentru ziua în curs, care pot fi cumpărate la fața locului, așa că există, în continuare, posibilitatea să faceți această incursiune în lumea lui Brâncuși. Au fost rezervate până acum 121.000 de bilete, ceea ce a depășit cu mult estimările organizatorilor, Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, cu finanțarea Consiliului Județean Timiș și sprijinul mai multor sponsori.

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Citește și :