EXPLOZIV! Vărul interlopului Zaher Iskandarani a scăpat cu viaţă dintr-o tentativă de asasinat, la Timişoara! Asupra sa s-au tras mai multe focuri de armă

1571

Un bărbat de origine siriană, în vârstă de 40 de ani, a fost rănit şi transportat la spital, miercuri seară, după ce asupra sa au fost trase mai multe focuri de armă, în faţa unei săli de sport din Timişoara. Jamil Faadi, cunoscut ca var al celebrului interlop Zaher Iskandarani, tocmai terminase antrenamentul şi se urcase la volanul maşinii, în momentul în care persoane necunoscute au deschis focul asupra automobilului de lux.

Două focuri de armă au lovit portiera din faţă, de pe partea stânga. Un al treilea glonţ a străpuns geamul pe partea şoferului şi l-a rănit pe bărbat în mâna. Jamil Fadi a reuşit să fugă şi să se adăpostească într-o benzinărie, la câţiva metri de locul incidentului. Aici a sunat la 112 şi a cerut ajutor, iar zona a fost împânzită imediat de poliţişti, conduşi în teren de şeful IPJ Timiş, chestorul Ioan Mirescu.

“Când am auzit prima pocnitură, nici nu mi-am dat seama ce se întâmplă. S-au mai tras două focuri de armă care au lovit în portiera maşinii. A vrut să tragă în cap când a tras în geamul din faţă, dar din cauza foliei şi a întunericului nu cred că a văzut bine. Am avut noroc. Erau una sau două persoane. Cel care a tras era pe jos. În apropiere este o alee întunecată. Am spus şi anchetatorilor că singurii pe care îi bănuiesc sunt Zaher Iskandarani şi fiul lui, Rami. Am cu aceştia procese”, a declarat, joi, Faadi Jamil, var de gradul al doilea cu omul de afaceri Zaher Iskandarani.

Rănit de unul dintre gloanţe la mână, bărbatul susţine că atacul a fost bine pregătit şi că, de fapt, asasinarea sa era pregătită încă din noaptea de Revelion. Primul suspect dus la audieri, chiar miercuri noapte, a fost Rami Iskandarani, fiul interlopului Zaher Iscandarani, care a fost ridicat de poliţişti de la domiciliul sau din Calea Sagului şi dus la sediul IPJ Timiş.

Reamintim că, în decembrie 1994, la sediul firmei Rami, patronate de Zaher Iskandarani, aflată la ultimul etaj al unui bloc ultracentral din Timişoara, un cetăţean sirian care-i datora bani contrabandistului a fost pedepsit exemplar, fiind ucis cu o lovitură de sabie aplicată profesional la nivelul capului.

“Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş efectuează cercetări într-o cauză penală având că obiect săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, constând în aceea că în dată de 18.01.2017 ,în jurul orei 19.30, persoana vătămată J.F. ,după ce a părăsit o sala de sport din municipiul Timişoara, şi a urcat în autoturismul său, a fost împuşcată la nivelul mâinii stângi. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care au avut loc evenimentele, precum şi pentru identificarea autorilor”, ne-a comunicat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Mihaela Matei.

Sursa: Impact Press