Explozie cu urmări dramatice în vestul țării!

213

O explozie, urmată de un incendiu, a devastat o locuință din Oravița. Din primele informații se pare că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze.

O persoană a fost rănită în urma unei exploziei. Victima a fost transportată la Spitalul din Oravița.

„Pompierii militari orăvițeni au intervenit astăzi pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la o casă din localitatea Oravița, în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze provenite de la o butelie. În urma evenimentului o persoană a fost rănită, suferind arsuri de gradul I și II”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin, Elena Tarla.

Pentru a preveni astfel de evenimente nefericite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” al judeţului Caraş-Severin recomandă respectarea unor reguli de bază privind exploatarea buteliilor GPL: folosirea buteliilor numai în poziție verticală; folosirea de racorduri flexibile sau furtunuri sub presiune din cauciuc standardizate, nedeformate și fără fisuri pentru montarea buteliilor la consumator; aprinderea focului respectând principiul „gaz pe flacără”, întâi se aprinde flacăra, apoi se deschide robinetul de gaze; verificarea etanșeității sistemului butelie-regulator-furtun(racord)-consumator; păstrarea și folosirea buteliilor departe de sursele de căldură ori de acțiunea directă a razelor solare; folosirea de furtunuri de racordare omologate pentru gaze, fixate corespunzător.

Sursa: Reper24

LĂSAȚI UN MESAJ