Exploataţii agricole în județul Timiș cu ovine… false, dar cu fonduri europene adevărate!

241

Poliţiştii au efectuat trei percheziţii pe raza judeţului Timiş, la sediile a două unităţi economice şi al unei instituţii publice, într-un caz ce vizează accesarea ilegală de fonduri europene.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, pe 31 martie, au efectuat trei percheziţii pe raza judeţului Timiş, la persoane bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, într-un caz ce vizează accesarea ilegală de fonduri europene.

În fapt, în perioada 2011-2015, bănuiţii, în calitate de reprezentanţi a două unităţi economice, respectiv al unui cabinet veterinar, ar fi înfiinţat şi înregistrat două exploataţii agricole cu ovine folosind documente false şi, totodată, ar fi beneficiat de sume mari de bani acordate prin accesarea ilegală a fondurilor europene.

Prin activitatea infracţională, ar fi fost creat un prejudiciu de aproximativ 120.000 de lei bugetului general al Comunităţilor Europene.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri în vederea probării activităţii infracţionale a bănuiţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ