Experiență de duminică, la ZOO. Timișorenii s-au bucurat de vremea frumoasă, în natură. Foto-video

228

Vremea superbă de duminică i-a scos pe timișoreni afară din case, cel puțin pe cei care au decis să nu plece din oraș în minivacanța de 1 Mai.

A fost aglomerație și în centru, unde oamenii au ieșit să admire multitudinea de flori amplasate cu ocazia Timfloralis 2018, dar și în zona Pădurea Verde. Aici, cei mai mulți timișoreni s-au îndreptat spre Grădina Zoologică. Au fost, evident, și timișoreni care au încins grătarele la marginea pădurii, dar și care s-au mulțumit doar cu un picnic.

La ZOO, cei mici au fost încântați să admire animalele care zburdau vesele în țarcuri și urșii care se bălăceau în apă, în timp ce cerbii şi căpriorii stăteau la umbră.

Numai ochii adulților puteau vedea și partea mai puțin plăcută a unei plimbări de duminică la Grpdina Zoologică. Din păcate, aici, îngrijitorii au fost ”luați prin surprindere” de puhoiul de oameni, întrucât nu au pregătit cum se cuvine spațiul. Toate ţarcurile erau înconjurate de bălării, de urzici, iar iarbă netunsă aproape că ajungea la înălțimea gardului.

De asemenea, multe din ţarcurile şi cuştile de la ZOO, unde nu mai există animale, au devenit depozite de diferite materiale, precum cauciucuri, scânduri, sârme sau ţevi de gard. La fel şi şantul de apă din interiorul Grădinii Zoologice este plin de mizerie şi de mătasea broaştei, împrăştiind în jur un miros greu de suportat.

Așadar, gândul de a lua o gură de aer curat al tuturor celor prezenți astăzi la ZOO Timișoara, s-a spulberat imediat ce au intrat pe poarta grădinii. Singura veselie şi destindere a fost, putem spune, pentru prichindeii care au fost fascinați de vietățile Grădinii.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ