6.2 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

Exercițiu tactic organizat de Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș | FOTO-VIDEO

În localitatea Jimbolia s-a desfășurat un exercițiu tactic de intervenție complex la sediul Trezoreriei, obiectiv asigurat de către Inspectoratul de Jandarmi Județean „General Moise Groza” Timiș.

Tema exercițiului a fost: „Modul de acțiune al elementelor de dispozitiv la descoperirea unor pachete, colete sau obiecte suspecte” și a reunit, în sistem integrat, intervenția structurilor competente în astfel de situații.

Alături de ofițeri și subofițeri aparținând Biroului Pază și Protecție Instituțională, Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Timișoara prin Plutonul Antitero și Acțiuni Speciale, Detașamentului 5 Jandarmi Sânnicolau Mare (din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș), au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara, experți ai Brigăzii Antitero din cadrul DRI Banat, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și pompieri militari aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș.

Pe timpul desfășurării exercițiului s-a observat modul de cooperare, viteza de reacție și s-a avut în vedere ca totul să se desfășoare fără evenimente negative.

Conform planului, după anunțarea prezenței unui colet suspect și angrenarea tuturor forțelor abilitate, zona a fost verificată și s-au dispus autospecialele si echipamentele necesare unui astfel de eveniment. A urmat vizualizarea obiectului și extragerea acestuia din incintă prin intermediul operatorului. Cu ajutorul unui robot EOD, obiectul a fost manipulat și dus într-o zonă sigură pentru neutralizare. Totul s-a desfășurat fără a pune în pericol integritatea obiectivului sau a persoanelor.

Dincolo de incovenientele create, cetățenii au înțeles că este necesar acest tip de antrenament, deși a fost restricționat accesul în obiectiv, pe trotuar și în zona adiacentă cu restricționarea traficului rutier.

Considerăm că prevenția este mai bună decât intervenția într-o situație reală și totodată, exercițiul demonstrează capacitatea forțelor pentru cooperare și acțiune.

Mulțumim forțelor participante pentru profesionalism și felicităm pe toți cei implicați. Nu ne rămâne decât să ne exprimăm dorința ca activități de acest gen să rămână la nivel de exercițiu și să nu avem parte de astfel de situații reale. Totuși, cu încredere ne vom baza pe profesionalismul colegilor noștri cu mențiunea ca mereu să se întoarcă acasă în siguranță.

Jandarmeria Timiș, cu siguranță, pentru fiecare!

Alte subiecte :

Concedierile pe piața IT din Banat nu se întrevăd, deocamdată! Rectorul Universității Politehnica Timișoara vine cu explicația

Zeci de mii de specialiști în domeniul IT din Statele Unite ale Americii și-au pierdut locurile de muncă, într-un an și jumătate. Criza industriei IT...

Zboruri accesibile pentru evadări rapide

Dacă te afli în căutarea unei modalități rapide și accesibile de evadare, alegerea perfectă poate fi reprezentată de zbor. Îți poți satisface astfel dorința...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :