Excursii de primăvară și muzică bună (P)

179

În această primăvară, Agenția de turism Ultramarin vă invită la două concerte de excepție în frumoasa capitala maghiară Budapesta: Mireille Mathieu, una dintre cele mai frumoase voci europene și Andre Rieu, evenimente cu care nu ne putem întâlni în orice weekend și care pot fi un minunat cadou pentru cineva drag, sau pur şi simplu o ocazie în plus de a trăi frumos şi a te bucura de tot ce îţi oferă viaţa.

Pentru cei care nu merg la concert, Budapesta oferă atracții irezistibile: recunoscută drept una dintre cele mai frumoase capitale europene, cu o arhitectură deosebită, plină de muzee şi obiective turistice, foarte curată şi cu un trafic fluid – un weekend în acest oraş este binevenit oricând, mai ales că pe tot parcursul anului aici au loc evenimente culturale de înaltă ţinută.

Printre cele mai frumoase zone ale oraşului se afă Cetatea Buda – un ansamblu arhitectural desprins parcă dintr-o poveste, cu turnuleţe albe, clădiri istorice şi un muzeu al marţipanului. În Cetatea Buda puteţi vizita frumoasa Biserică Mathias Rex, unde a fost încoronată chiar Împărăteasa Sissi a Austriei, Bastionul Pescarilor cu cele şapte turnuleţe fermecătore reprezentând cele şapte triburi maghiare, Statuia Ecvestră a lui Ştefan I, fostul Palat regal – în prezent Galeriile Naţionale – ce găzduieşte cea mai mare colecţie de pictură maghiară, sau puteţi asista la schimbarea gărzii în faţa sediului Preşedinţiei Ungariei. De partea cealaltă a Dunării, în Pesta, Basilica Sfântul Ştefan domină de la distanţă prin frumuseţe şi măreţie. Este cea mai specială biserică maghiară, aceasta găzduind de altfel şi mâna regelui Ştefan. Cel mai frumos Parlament al Europei poate fi admirat în toată splendoarea sa în timpul unei croaziere pe Dunăre, când veţi descoperi o nouă şi neaşteptată perspectivă asupra oraşului.

dubai

Iar la începutul lunii aprilie, în Dubai, Agenția de turism Ultramarin vă invită la alte două evenimente muzicale de excepție: un concert David Garrett și Khatia Buniatishvili, dar și un grandios spectacol susținut de românca Angela Gheorghiu.

În plus, o vizită în Dubai este asemănătoare unei escapade pe platourile de filmare ale unei producţii SF. Totul e gigantic, opulent, exuberant. Dar în acelaşi timp se încadrează în peisajul şi în filosofia locului: pentru că cei care au creat incredibilul Dubai de astăzi şi-au dorit să împingă orice limită spre infinit. Insulele artificiale, hotelurile cu foarte multe stele, pârtiile de schi acoperite, aduc Dubaiului milioane de vizitatori în fiecare an.

Moscheea Jumeriah, World Trade Center – Turnurile Emiratelor, cele mai înalte clădiri din Orientul Mijlociu şi Europa, Golful Dubai şi Muzeul din Dubai,  precum şi cea mai veche parte a oraşului – Bastaki , aici încă mai pot fi admirate vechile case ale negustorilor bogaţi. Tot aici se află  Muzeul din Fortul Al Fahidi, vechi de peste două secole. Puteți petrece puţin timp în piaţa materialelor textile sau  puteți face o plimbare pe canal cu „abra”  spre bazarurile de condimente şi de aur. În zilele următoare puteți opta pentru o croazieră pe canalul Dubai într-o barcă tradiţională,  sau poate veți dori să mergeți într-o excursie la Abu Dhabi trecând prin cel mai mare port al lumii, Jebel Ali.

Detaliile excursiilor muzicale și datele concertelor le puteți consulta aici: http://www.ultramarintm.ro/d1107/concerte/white-nights-in-dubai-music-festival.html

LĂSAȚI UN MESAJ