Excelența în afaceri a fost onorată, la Timișoara, de către CCIAT | FOTO-VIDEO

346

De aproape trei decenii, CCIA Timiș premiază performanța antreprenorilor locali. În fiecare toamnă, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș adună, laolaltă, toată floarea mișcării economice a județului cu ocazia unei gale speciale de premiere. Cele mai dinamice firme, având, de la cifre de afaceri uriașe până la cele mai mărunte, concurează pentru a obține un premiu în Topul Firmelor. De fapt, nu neapărat diploma și trofeul frumos realizate le mână în luptă pe aceste firme, ci nevoia de a demonstra că sunt motorul dezvoltării județului nostru. Și acest motor funcționează ca un ceas de marcă.

Aseară au răspuns chemării președintei Florica Chiriță sute de oameni de afaceri, care au umplut eleganta sală de festivități a centrului expozițional.

Pentru cei ce au participat la cele mai multe din cele 29 de ediții pare o adunare solemnă, cu îmbrățițări și felicitări. Dar fiecare ediție se întrece pe sine cu detaliile unei organizări impecabile. Meritul este al întregii echipe de coordonare a CCIAT după cum a subliniat președintele în exercițiu dar mai cu seamă al „regizorului artistic” și, până mai ieri, prezentatoarea galelor, Rodica Olinic. De fapt cele două doamne sunt printre cele mai vechi în instituție, mai exact chiar de la reînființarea, de după Revoluție, a mișcării camerale economice.

Gala a avut de toate: premii, diplome mai simple sau de excelență, flori, emoții dar și un spectacol de înaltă ținută. E imposibil de menționat premianții. Sunt în jur de 1800 de astfel de firme cu rezultate deosebite.

Seara s-a deschis cu intrarea spectaculoasă a Corului Operei Naționale Române din Timișoara și cu primele acorduri ale cantatei lui Carl Orff, care au umplut de emoție sala.

Invitați de seamă au ținut să spună câteva cuvinte de laudă despre acest eveniment și despre contextul economic al Timișoarei și al județului, imediat după spech-ul de deschidere adresat publicului de Florica Chiriță, președintele CCIAT. Ramona Boroșovici, jurnalistă la TVR Timișoara, a făcut moderarea întregului spectacol.

IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a accentuat caracterul multicultural al Banatului, unde în școli se predă în opt limbi ale etniilor conlocuitoare. Și poate și ăsta ar fi un motiv pentru care lucrurile merg bine aici și în plan economic.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a vorbit de planurile de viitor ce au în vizor și partea noastră de țară. A continuat cu îndemnul de a ieși din vechiul concept păgubos ce declară „totul pentru București, nimic pentru Timișoara”.

MIhai Dărăban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a adus în discuție cifre exacte ce vorbesc despre locul țării în economia mondială. Prefectul de Timiș Mihai Ritivoiu a avertizat că situația de acum este încă fragilă, după cele două crize majore ce ne-au lovit în ultimii doi ani. Iar aceste crize par că nu se opresc încă. Iar primarul Dominic Fritz a ridicat problema ce-l frământă cel mai mult: iminența anului 2023 care fi un mare examen al orașului, care va deveni, pentru un an, Capitală a Culturii Europene.

Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș consfințește locul pe care companiile timișene îl ocupă în elita afacerilor românești, cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri.

Clasamentul pentru anul 2021 reunește 12.095 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 35.333 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.853 firme clasate pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime. Totodată, 151 de firme a căror fidelitate și perseverenţă le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top în ultimii zece ani sunt distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Aflat la o nouă ediție, Trofeul de Excelență ACADEMICA onorează realizările universităţilor de stat timişene care le mențin ca actori vizibili în aria academică europeană.

A devenit o tradiție pentru CCIA Timiș să acorde premii speciale, pentru momente aniversare și pentru realizări de excepție în diferite domenii de activitate.

Gala Excelenței în Afaceri reunește la fiecare ediție peste 800 de participanţi –reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri, înalți oficiali ai Guvernului României și ai administrației publice locale, reprezentanți ai corpului diplomatic și consular, personalități ale mediului academic, asociaţii de afaceri, camerere de comerț din străinătate, colaboratori, partenerii evenimentului, mass media.

Au mai fost acordate și trofee speciale: Trofeului ARS GRATIA ARTIS și Trofeului de Excelență ACADEMICA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.