9.1 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Evenimentele lunii aprilie în Timișoara

Pe 11 aprilie, de la ora 19:00, publicul este invitat la spectacolul „Zorba Grecul”, care va avea loc în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. A doua zi, pe 12 aprilie, de la ora 19:30, va avea loc reprezentația spectacolului „Ținuturile joase” la Teatrul German de Stat.
Continuând seria de spectacole, pe 16 aprilie, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național "Mihai Eminescu" găzduiește spectacolul de teatru „Romanian Psycho”.
În Sala Capitol, Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul va susține un nou concert pe 19 aprilie, sub bagheta dirijorului Azis Sadikovic, alături de solistul Carlos Ferreira la clarinet. În ziua următoare, pe 20 aprilie, la FABER, de la ora 17:00, începe seria concertelor în aer liber, primele trupe fiind Implant pentru Refuz & HVNDS, cu deschiderea asigurată de Imund.
Premiera spectacolului de balet intitulat „Creațiunile lui Prometeu / Bodies & Emotions” are loc pe 21 aprilie, începând cu ora 18:00, în Sala Operei din Opera Națională Română. Acest spectacol în două acte, pe muzica lui Ludwig van Beethoven, este regizat și coregrafiat de Ovidiu Matei Iancu, iar scenografia și costumele sunt realizate de maestrul Dragoș Buhagiar.


O altă premieră va avea loc pe data de 25 aprilie – spectacolul de teatru „Victimele datoriei”, de Eugène Ionesco și în regia lui Radu Iacoban, se va putea vedea de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național "Mihai Eminescu".
Pe 26 aprilie, orașul va fi animat de o serie de evenimente culturale de excepție. În Sala Operei, publicul se va bucura de spectacolul de operă „Turandot” începând cu ora 19:00.
Totodată, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, Orchestra simfonică va susține un concert dirijat de Radu Popa, avându-l ca solist pe Andrei Ioniță la pian și violoncel. În aceeași seară, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat „Csiki Gergely”, va avea loc spectacolul de teatru „Pericle”, la aceeași oră, 19:00.
Luna se încheie cu spectacolul „Exod”, programat pentru data de 28 aprilie, ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național "Mihai Eminescu".
Astfel, în această lună a primăverii, timișorenii și vizitatorii Timișoarei sunt încurajați să se bucure de frumusețea și vitalitatea evenimentelor culturale ce îi așteaptă.
Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” este finanțat de Municipiul Timișoara, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș.

Alte subiecte :

UVT organizează workshop-ul „EACH Eviden – Academia Collaboration Hub”

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin Facultatea de Matematică și Informatică, consecventă în acțiunile sale de promovare a parteneriatelor cu mediul de business,...

Victimele datoriei de Eugène Ionesco, noua premieră la Teatrul Național Timmișoara

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci,...

Citește și :