Evaziune fiscală şi spălare de bani cu 15 societăți comerciale din 12 județe, printre care și Timiș!

1077

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tg. Mureş, la data de 28 iunie 2016,  au efectuat un număr de 96 de percheziţii pe raza județelor Mureș, Harghita,   Alba,  Arad, Bihor, Brăila,  Brașov,  Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Timiș, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor suspecţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010-2015, prin intermediul a 15 societăţi comerciale, membrii grupului infracţional au creat un circuit economic fictiv, prin emiterea către un număr de 80 de societăţi comerciale de facturi fiscale fictive prin care se atesta în mod nereal achiziţii/prestări servicii în domeniul construcţiilor – montaj,  prejudiciul produs bugetului de stat fiind în cuantum de 14.540.750 lei.

În cauză a fost începută urmărirea penală faţă de un număr de 110 persoane fizice şi juridice, pentru infracţiuni de evaziune fiscală în forma autoratului sau a complicităţii, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

LĂSAȚI UN MESAJ