Eurothalia aduce numeroase premiere la Timișoara

79

Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), se află la cea de-a șaptea ediție, şi se va desfăşura în perioada 6-13 octombrie 2017.

Companii importante de teatru și dans din Europa se vor afla în această ediţie, majoritatea dintre acestea aflându-se în premieră în România. Ultima Vez și Les ballets C de la B din Belgia aduc la Timișoara două producții de dans contemporan, care au avut turnee în întreaga lume, iar compania Motus din Italia un spectacol de sunet exploziv despre fluiditatea de gen. Centrul Cultural Onassis din Grecia va fi prezent cu un spectacol de teatru documentar despre migrație și discriminare, iar Señor Serrano din Spania cu un spectacol care experimentează cu animația live. Din Germania vor fi prezente două companii: colectivul Gob Squad, cu o producție axată pe improvizație și interacțiune cu spectatorii, iar Markus&Markus cu o adaptare provocatoare a unui text clasic.

Programul include și seria de evenimente Eurothalia Xtension, organizată împreună cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Eurothalia Xtension este concentrată pe opera celebrului regizor de teatru Eugenio Barba și a companiei Odin Teatret din Danemarca, cuprinzând: două spectacole, două proiecții de film, două demonstrații de lucru, un masterclass dedicat actorilor și un atelier axat pe implicarea comunitară.

Anul acesta, festivalul se va desfășura sub tematica Limite, temă despre care selecționera festivalului, Andreea Andrei, declară următoarele: „Ce fel de limite avem? Ne dorim sau putem să le depășim? În ce fel putem face asta? Are oare teatrul puterea de a scutura conștiințele și schimba percepțiile? De a anula frontierele și de a reinventa lumea? Și la ediția 2017 a festivalului nostru explorăm noi tipuri de spații și forme de teatru, interogăm prezentul, arătăm actualitatea artistică și vorbim despre lucrurile care contează.”

LĂSAȚI UN MESAJ