Estera Dobre, la un pas de bronzul european

324

Luptătoarea din Jimbolia Estera Dobre a ratat miercuri seara medalia de bronz la Campionatele Europene de la Riga. Sportiva legitimată la CSM Timișoara s-ar fi aflat la prima sa medalie internațională după suspendarea de 2 ani primită pentru dopaj.

Unul dintre sportivii timișeni s-a înscris serios în lupta pentru titlul acordat celui mai bun în anul în curs. Luptătoarea Estera Dobre a cucerit locul 5 continental în cadrul Campionatului European de la Riga, în Letonia. Originară din Jimbolia dar evoluând pentru CSM Timișoara, Estera a pierdut medalia de bronz după finala mică  a categoriei 53 kilograme în fața nemțoaicei Nina Hemmer cu 6-4.

Dobre a învins-o în optimi pe Liubov Salnikova (Rusia) dar a pierdut în sferturi la Sofia Magdalena Mattsson (Suedia), cea care avea să și câștige titlul european. În recalificări luptătoarea din Jimbolia a trecut de Mercedes Denes (Ungaria) și s-a calificat în finala mică.

Estera Dobre mai are în palmares alte cinci medalii de argint la Campionatele Europene (2007, 2009, 2010, 2011, 2012) însă acesta este primul rezultat înregistrat după perioada de suspendare primită pentru dopaj. Reamintim că în urmă cu 3 ani, tot după un European, sportiva a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă. După doi ani de pauză, Dobre a revenit la jumătatea anului trecut în activitate însă doar în concursuri de nivel național.

CSM Timișoara mai are o reprezentantă la Europenele din Letonia, pe Simona Pricob. Ea va participa la categoria 55 de kilograme.

Delegația României are două medalii cucerite la acest CE, argintul Emiliei Vuc la 48 kilograme și bronzul lui Andrei Dukov la 57 kilograme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.