Eroii români căzuți, comemorați la Debrecen și Hajdúböszörmény, Ungaria. Video

247

Cu ocazia „Zilei Eroilor”, prăznuită odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului, Consulatul General al României la Gyula, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria și Inspectoratul Județean Școlar Bihor, a organizat slujbe de pomenire și depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor români din Debrecen și Hajdúböszörmény (jud. Hajdu-Bihar), cu participarea autorităților locale. Este o veche tradiție ca cei căzuți la datorie pe câmpurile de confruntări armate să fie omagiați în această zi deosebită.

La Debrecen, orașul reședință a jud. Hajdu-Bihar, au avut loc ceremonii în două locuri disincte. Prima ceremonie a avut loc la Monumentul intitulat „Fecioara Albă” și la monumentul din Cimitirul Central al orașului, în Parcela Românească, ambele fiind închinate Eroilor Români căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. O ceremonie similară a avut loc și la „Cimitirul Central Românesc” din orașul Hajdúböszörmény.

La aceste manifestări, serviciile religioase au fost celebrate de către Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu pr. Ionuț Negrău (paroh la Săcal, Korosszakal). Au depus coroane de flori consulul general Florin Trandafir Vasiloni, din partea Consulatului General al României la Gyula; dl. Sekeres Antal, secretarul Primăriei Debrecen; prof. Cristina Marian și prof. Elena Moțoc Chivari, inspectori școlari în cadrul Inspectoratului Județean Școlar Bihor; Sőrés István, viceprimar și Harangi Sándor, reprezentanți ai Primăriei Hajdúböszörmény.

Cu această ocazie, consulul general Florin Vasiloni a avut o întrevedere oficială cu conducerea orașului Hajdúböszörmény.

LĂSAȚI UN MESAJ