Erdogan: Unul din teroriștii de la Bruxelles, arestat în Turcia şi expulzat. Belgia l-a eliberat

890

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, miercuri, că unul dintre atacatorii de la Bruxelles a fost arestat în Turcia şi apoi expulzat, şi, deşi autorităţile belgiene au fost informate în legătură cu faptul că acesta ar fi terorist, l-au pus în libertate.

„Unul dintre atacatorii de ieri (marţi – n.r.) de la Bruxelles este un terorist pe care noi l-am arestat în iunie (n.r. – 2015) (…) şi l-am expulzat din ţară. Această expulzare a fost adusă la cunoştinţa autorităţilor belgiene în 15 iunie 2015, numai că autorităţile belgiene l-au pus în libertate pe acest terorist, cu toate că le-am avertizat că acesta este un terorist, pe motiv că nu au găsit nicio legătură”, a spus Erdogan, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Două explozii au avut loc marți dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles și alte două deflagraţii s-au produs ulterior între staţiile de metrou Maelbeek şi Schuman, în apropierea sediului Comisiei Europene.

Tragedia vine la doar câteva zile, după ce serviciile secrete se lăudau cu prinderea celui care a coordonat atentatele de la Paris, de anul trecut, Salah Abdeslam.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ