Eminul meu iubit, spectacolul oferit de Teatrul Naţional Timișoara de Ziua Națională a Culturii

351

Într-o lume de „like-uri”, „share-uri”, „followeri” și „brainstorming-uri”, ziua de 15 ianuarie este o zi specială, dedicată limbii și culturii române.

Ziua Culturii Naționale stă, cum este și firesc, sub semnul lui Eminescu, cel al cărui destin nu i-a aparținut doar lui, ci și culturii și limbii române.

Teatrul Național îl aniversează pe Mihai Eminescu, programând vineri, 13 ianuarie și duminică, 15 ianuarie, la Studio ”Uțu Strugari”, de la ora 19, spectacolul Eminul meu iubit.

Scenariul creat și pus în scenă de Sabin Popescu retrasează una din poveștile de dragoste intrate deja în legendă – iubirea dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle.

Scrisorile dintre Mihai Eminescu și iubita sa sunt deopotrivă triste, pasionale, comice. Într-un cuvânt, umane, și se transformă în replică teatrală, prin interpretarea actorilor Colin Buzoianu și Iuliana Crăescu.

Scenografia este semnată de Krisztina Nagy (costume) și Zsolt Fehervári (decoruri). Muzica aparține lui Ilie Stepan, mișcarea scenică poartă amprenta lui Alin Radu, conceptul video îi aparține lui Lucian Matei, light-design-ul fiind creația lui Florian Putere.

Biletele se găsesc la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2″, Parcul Civic), al căror program este de la ora 11 la ora 19, de marți până duminică, sau de pe www.tntimisoara.com.

LĂSAȚI UN MESAJ