Elveția de lângă Timișoara! Barajul cu ape de un albastru pur și muntele superb care îl înconjoară

1423

Cu peisajele sale sălbatice, lacul Gura Apelor, unul dintre marile lacuri de acumulare din România, se numără printre cele mai spectaculoase atracţii turistice din vestul ţării.

Drumul spre Poiana Pelegii, locul din zona centrală a Parcului Naţional Retezat de unde pornesc traseele spre vârfurile de peste 2.000 de metri şi spre lacurile glaciare ale masivului, se opreşte în dreptul lacului de acumulare Gura Apelor.

În apropiere de bariera care interzice intrarea maşinilor pe teritoriul rezervaţiei naţionale, după ce de un an drumul de munte a devenit impracticabil, turiştii pot coborî pe malurile pustii ale lacului pentru a admira priveliştile sale.

Întinderea de apă de la poalele celor mai înalte vârfuri ale Retezatului este înconjurată de versanţi acoperiţi cu pădure, pe care primele zăpezi le-au acoperit cu o pulbere argintie. Deasupra apei, din cauza temperaturilor scăzute din timpul zilei, s-au ridicat aburi care sunt purtaţi de curenţi peste luciul albastru, făcându-l să pară un cazan uriaş cu apă, în fierbere.

Barajul lacului a rămas o destinaţie favorită pentru amatorii de fotografii, care urcă aici pe un drum periculos pe ultimii kilometri, din cauza riscului căderilor de stânci şi pietre.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ