Elicopterul SMURD salvează, din nou, viețile timișorenilor. De ce n-a mai zburat o perioadă

433

Activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD a fost reluată în întreaga țară, ieri. Aeronavele nu au mai zburat o perioadă pentru că au fost inspectate tehnic de specialiști, după incidentul de la începutul acestei luni, când elicopterul SMURD Iași s-a prăbușit, iar cei patru membri ai echipajului au murit.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, care transmit că activitatea de salvare aeriană cu elicopterele EC-135 pe punctele de operare aeromedicală din București, Târgu-Mureș, Galați, Arad, Constanța. Elicopterul SMURD din Arad este deservit și de Spitalul Județean Timișoara, unitate medicală la care ajung majoritatea pacienților transportați.

În urma investigațiilor tehnice preliminare efectuate de către reprezentanții firmei Airbus Helicopters și a altor specialiști germani cooptați pentru această verificare a rezultat că nu sunt indicii care să conducă la concluzia că există vreo cauză tehnică care să împiedice zborurile cu aceste elicoptere. Misiunile aeromedicale de tip umanitar, inclusiv cele SMURD, au fost asigurate de celelalte aeronave aparținând Inspectoratului General de Aviație al MAI, cinci misiuni fiind desfășurate în acest scop cu elicoptere de tip MI 8 și MI 17„, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ