Elevii timişoreni, degajaţi şi relaxaţi după proba orală la limba română de la bacalaureat – VIDEO

461

Examenul de bacalaureat a început astăzi cu prima probă, cea orală la limba română. Candidaţii la bacalaureat s-au prezentat astăzi foarte degajaţi şi relaxaţi la prima probă. Nu s-au lăsat descurajaţi de micile dificultăţi întâmpinate la subiectele avute  şi au ieşit din sala de examen optimişti. Fie că au ştiut la examen, fie că nu.  Oricum, majoritatea absolvenţilor şi-au făcut deja planurile pentru viitor. Cei mai mulţi visează să meargă la facultate. Nu toţi ştiu la care anume. Unii se lasă purtaţi de val, alţii ştiu deja ce specializare vor să urmeze. Poate şi din patriotism, dar mai degrabă din motive financiare, majoritatea vor urma o facultate în România.

Cadrele didactice s-au declarat mulţumite de modul în care s-au prezentat elevii şi de  pregătirea de care au dat dovadă. Totodată susţin că elevii au avut parte de sprijinul şi informaţiile necesare pentru promovarea bacalaureatului pe întregul  parcurs a celor 4 ani. În consecinţă, elevii au fost cei care au stabilit timpul de pregătire necesar pentru promovarea probelor ce au avut loc şi care vor urma. Sau mai bine zis părinţii acestora, care i-au mai împins de la spate, i-au mai trimis la meditaţii… doar, doar vor trece şi hopul ăsta.

Probele de evaluare din cadrul examenului de bacalaureat 2016 vor avea loc în perioada următoare:  15-17 iunie susţinerea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 21-24 iunie va avea loc proba de examinare a competenţelor digitale şi în 27-1 iulie va fi proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise vor începe în 4 iulie cu limba şi literatura română, urmată de  proba la limba maternă în 5 iulie,  pe 6 iulie va fi examinarea probei obligatorii de profil şi se încheie în data de 8 iulie cu proba la alegere a profilului de specialitate. Rezultatele elevilor vor fi afişate în data de 12 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ